Ole H. Bremnes er død

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

9. mars døde Ole Bremnes, 87 år gammel. Det skriver sønnen, Ola Bremnes på sin facebookside.

- Hele familien var samlet og fikk ta avskjed med ham. Det var sterkt og rørende. Vi sitter igjen med et stort savn. Men også med stor takknemlighet. Pappa var en fantastisk far og en fin og lyttende poet som etterlater seg et vell av sterke tekster. De er universelle og kommer til å leve lenge. Det får være en liten trøst i den tomheten vi føler akkurat nå.  Vi vil takke betjeninga på Marithaugen Sykehjem for nydelig oppfølging de tre siste årene. Vil også takke alle som kom og besøkte ham og gjorde dagene litt lettere den siste tiden, heter det i meldingen som er lagt ut.

Ole Bremnes ble født 11. november 1930 i Kvæfjord i Troms. Han var en kjent dikter og mangeårig rektor ved Svolvær skole. Bremnes etterlater seg barna Kari Bremnes, Ola Bremnes, Lars Bremnes, Ane Bremnes og Maren Bremnes, og kona Randi Bremnes.

Blant utgivelsene av diktene hans er «Ord fra en fjord» (1992), som barna Kari, Ola og Lars Bremnes har sunget og gitt ut på plate. På denne platen finnes blant annet sangene «Grågåsa» og «Folk i husan». Han har også skrevet tekster til forestillingen «Bak hundrede Mile» for Festspillene i Nord-Norge i 1993, basert på diktningen til Knut Hamsun.

Artikkeltags