Hyller vinteren på romjulskonsert

KONSERTKLAR: Det Vilde Kor holder konsert i Domkirken fredag kveld.

KONSERTKLAR: Det Vilde Kor holder konsert i Domkirken fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Et forsterket Det Vilde Kor skal på alle måter hylle årstiden når de inviterer til romjulskonsert i domkirka fredag kveld.

Dette er Bodøkorets tiende romjulskonsert og i år som tidligere år har de 22 koristene med seg Bjørn Andor Drage på tangenter. Korets dirigent er Johanne Stafsnes.

Ti nye korister

– Vi er veldig glade for at Bjørn Andor Drage spiller med oss i år også. Etter en intens øvingshøst ser vi nå fram til å endelig få synge i domkirka for publikum, sier dirigenten i en pressemelding.

Koret har tatt opp hele ti nye korister i 2018 og har derfor fått forsterkninger på alle de fire stemmegruppene.

– Med flere og nye korister har Det Vilde Kor fornyet seg litt både i klang, uttrykk og muligheter. Vi hadde egentlig bare plass til åtte korister, men når det var så mange gode kandidater så åpnet vi opp for to ekstra. Vi merker også at med nye korister er det en ny giv i koret.

Flere av de nye sangerne får prøve seg som solister underveis i konserten, og noen for første gang.

– Det blir utrolig spennende å synge solo i domkirka, så jeg grugleder meg litt. Heldigvis har jeg et stødig kor i ryggen, så jeg er sikker på at det blir en flott opplevelse både for oss og publikum, sier førstealt Marie Fiva Larsen.

Musikalsk avbrekk

Stafsnes oppfordrer alle til å ta turen til domkirka for et musikalsk avbrekk i jula.

– Vi håper å se mange i domkirka fjerde juledag. Publikum vil få høre kjente julesanger i nye arrangementer og noen ukjente perler. En av fokusområdene til koret er å formidle god norsk musikk, og som alltid vil det være en del av det på romjulskonserten.

– Vi liker den kalde fine tida og i år har vi funnet fram noen skikkelig vakre vintersanger som vi gleder oss til å få lov til å framføre. Vi lover varm og lun vinterstemning, sier dirigenten.

Artikkeltags