Hundre prosent nordnorsk fra Ola

Ute med første låt: Ola Strand (i front) og hans band er ute med sin første låt i dag, kalt «Når sola fær». Bandet hans består av Ørjan Kines (t.v.), Eivind Skau og Stig-Rune Holien. De gjør konsert på Dama Di i Bodø i kveld.		Foto: Pressebilde

Ute med første låt: Ola Strand (i front) og hans band er ute med sin første låt i dag, kalt «Når sola fær». Bandet hans består av Ørjan Kines (t.v.), Eivind Skau og Stig-Rune Holien. De gjør konsert på Dama Di i Bodø i kveld. Foto: Pressebilde

DEL

– Jeg har lyst til å bevise at det er mulig å slå gjennom med base i Bodø, sier Ola Strand.

I dag er han og bandet hans ute med sin første låt, «Når sola fær». Det skal feires og markeres med en konsert på Dama Di torsdag.

– Flere av artistene fra byen har uttalt at en ikke kan slå gjennom herfra; at en må ut av byen og fylket for å få til noe. Jeg har lyst til å motbevise det, sier Ola Strand (25) til AN.

Dusinet fullt

Han har nesten dusinet fullt av egenskrevne låter med tekster på dialekt. Ola Strand har som mål å gi ut et helt album etter hvert, men først blir det noen singler for å teste markedet.

– Det er opp til publikum om musikken vår er levedyktig. Jeg synes det funket bra på skogen-scenen under Parken i sommer. Det var rundt tusen der, og responsen var god.

Erfarne musikere

Ola Strand og hans band har spilt sammen i halvannet år. Han har med seg erfarne og dyktige musikere som Eivind Skau (bass), Stig-Rune Holien (trommer) og Ørjan Kines (gitar).

På «Når sola fær» har han også med seg synthprodusenten Ivan Drygo.

– Det vi gjør er å mikse røff elektronisk pop med et litt rocka preg. Vi ønsker å framstå som et band som spiller ekte musikk, og ikke bare et prosjekt med en vokalist og en laptop, forklarer Ola Strand, som har vokst opp i vestbyen i Bodø, og som fortsatt bor der.

Han er opptatt av det nordnorske, og at tekstene skal ha en mening.

– Jeg tror at folk setter pris på ærlighet og autentisitet, samtidig som musikken må vekke noen følelser hos lytteren. «Når sola fær» er en slags hyllest til naturen og livet her oppe i nord, sier Ola Strand. Og fortsetter:

– Låten er et kudos til alle som velger å bli her i nord, og som føler seg hjemme her, til tross for mørket og melankolien som kan slokke gnisten hos mange.

– Hva slags musikk har inspirert deg opp gjennom årene?

– Det er mye. Jeg har hørt på mange sjangere; alt fra pianoballader til storbandmusikk, sier han.

Vil spille på festivaler

– Hvilke ambisjoner har dere?

– Vi satser seriøst med dette prosjektet, og har lyst til at somrene skal brukes med å opptre på festivaler over hele landet, sier Ola Strand.

Som studerer til lærer for fjerde året på Nord universitet, og som har som mål å ta en mastergrad i tillegg til å satse på musikken.

Artikkeltags