Ad lib sesongstarter med JazzKamikaze

Til Sinus: Jazzkamikaze innleder Ad Libs høstsesong. De spiller på Sinus tirsdag kveld.

Til Sinus: Jazzkamikaze innleder Ad Libs høstsesong. De spiller på Sinus tirsdag kveld.

DEL

Jazzklubben starter med et brak tirsdag kveld. Selveste JazzKamikaze spiller på Sinus.

JazzKamikaze er et København-basert band med medlemmer fra Danmark, Norge og Sverige. Bandet kan ikke direkte settes i noen musikalsk bås. De spiller en blanding av be-bop, funk, fusion, rock og hiphop. I Norge har de vært å høre på blant annet Kongsberg Jazzfestival og Molde jazzfestival.

- Dette er unge musikere som byr på seg selv og sitt talent uten nevneverdige ryggsekker og tradisjoner, der Coltrane og Coldplay gjerne leker gjemsel med hverandre – og der Genesis og Radiohead lusker rundt i kulissene, skriver Ad Lib i en pressemelding.

De slo igjennom som unge kometer på den internasjonale jazzscenen for omlag 12 år siden. Og nylig ble bandets saksofonist Marius Neset oppført av Downbeat som en av verdens 25 mest innflytelsesrike jazzmusikere. Gitaristen, David Heløy Davidsen er delvis bodøværing og har familie i byen.

Jazz Kamikazes gjennombrudd kom i 2005 da bandet også vant i The Young Nordic Jazz Comets. Mange anmeldere roste JazzKamikaze tidlig på sin holdning, eksperimentering og overraskende improvisasjonsteknikker. De har turnert i 25 land og har besøkt flere av de største jazzfestivaler rundt om i verden.

Artikkeltags