Minor Majority spiller på Sinus

Minor Majority spiller på Sinus i januar.

Minor Majority spiller på Sinus i januar. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

31. januar kommer landets mest mollstemte band til Sinus. Minor Majority gjør et aldri så lite comeback.

– Dette er utrolig kult. Det var faktisk bandet selv som ba om å få spille her, sier Andreas Førde på Sinus.

Minor Majority har egentlig pause for tiden, eller som de selv sier; prosjektet er lagt på is på ubestemt tid. Men nå gjør de en liten miniturné for å markere tiårsjubileet for gjennombruddsalbumet «Up for you and I».

Trives i Bodø

– Dette er ikke en reunion. Så konserten blir en unik greie og vi regner med fullt hus. Bandet har et meget godt forhold til Bodø. De trives her. Den første konserten de hadde her samlet riktig nok bare 20 publikummere, men siden har det bare gått en vei. Oppover.

Bandet kommer til Sinus 31. januar. Det er aller siste arbeidsdag for faglig leder Andreas Førde.

– Det blir en flott avslutning på min tid på Sinus. Jeg kunne knapt ønsket meg et kulere band, sier Førde.

Definerte tiåret

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «She Gave Me Away», «(In That) Premature Way» og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første tiåret i det nye årtusenets musikalske Norge.

Det var med albumet «Up For You & I» at bandet fikk sitt store gjennombrudd i 2004. Plata debuterte på en 4. plass på VG-lista i januar og ble liggende på samme liste i et halvt år. «Up For You & I» ble også platen som ga bandet et publikum ute i Europa, spesielt i Frankrike, der gruppa fikk en stor fanskare.

Bare fem konserter

Den 18. januar 2014 er det ti år siden «Up for You & I» ble sluppet på det norske markedet. Dette markeres ved at platen blir reutgitt på vinyl, og med denne eksklusive konserten på Sinus. For bandet gjør nemlig bare fem konserter i Norge. Foruten Bodø, spiller bandet i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen.

Konserten blir todelt: Bandet vil for aller første gang framføre «Up For You & I» live i sin helhet, deretter vil de spille seg gjennom høydepunkter fra resten av den etter hvert fyldige katalogen av vakre, mollstemte sanger.

Artikkeltags