Gå til sidens hovedinnhold

Magasin for verdighet

Artikkelen er over 10 år gammel

Bodø har fått sitt gatemagasin. I går ble EKKO født og salget er i gang.

- EKKO skal være et magasin der vi skal prøve å peke på muligheter og løsninger, hva som fungerer og hva som ikke fungerer innenfor rusomsorgen og rusproblematikken i det hele, pluss at vi også skal ha andre saker. Ting som alle kan være interesserte i. Vi vil ha lokal brodd, men er også opptatt av at EKKO ikke skal være et lokalblad med skylapper, sier redaktør Ole Martin Larsen og styreleder Karl-Olav Hansen.

I går sto de i spissen for en aldri så liten «fødsels-fest» i foreløpig uferdige redaksjonslokaler Dronningens gate 11, der redaktøren, grafisk medarbeider Nina Støver skal ha sitt daglige virke, og journalist Marianne Forsgren blir fast frilanser. Sammen skal de lage fire til seks magasiner i året.

Et verdigere liv.

Redaktør Larsen forklarer hele motivasjonen, hele hensikten med gatemagasinet EKKO slik:

- Hvis ikke et slikt magasin skal tale de vanskeligstiltes sak, hvem skal gjøre det da?

- Det handler om å gi rusmisbrukere og andre som sliter et verdigere liv. Det handler også om å få folk til å interessere seg for og dernest forstå problematikken, og samtidig klare å gi en del mennesker som både trenger et verdigere liv og en verdig jobb muligheter. Foreløpig har vi seks selgere, og det kommer noen til. Vi har laget en struktur på det slik at byen blir fordelt. Alle kan jo ikke selge sine magasiner samtidig på en god lørdagsformiddag i Glasshuset. Det blir også selgere på Fauske, sier han.

Stor utfordring.

Opplaget er foreløpig på 5.000, men både Larsen og Hansen tar peiling på at det skal stige.

- Vi må stadig fornye oss, og holdet interessen oppe også etter at den første nysgjerrigheten har lagt seg. Vi har et redaksjonsråd som skal hjelpe oss med innspill, og vi håper jo at mange vil være med og levere gode saker og gode ideer, sier redaktør Ole Martin Larsen.

EKKO har en kapital i bunnen på en million kroner, der halvparten kommer fra DA Bodø. Bodø kommune har skutt inn 100.000, og næringslivet i Bodø med Sparebanken Nord-Norge i spissen har gitt drøyt 200.000 kroner. Helsedirektoratet og Bodø Røde Kors er også bidragsytere.

- Vi klarer oss, men vi skulle gjerne hatt en halv million til for å ha bedre armslag og bedre utviklingsmuligheter, sier styreleder Karl-Olav Hansen.