Lucia-konsertene i domkirken har dype røtter i Bodø.

Billettene til den første konserten klokken sju mandag morgen ble som alltid revet fort bort da de ble lagt ut for salg tidligere i høst.

Glitter og lys

800 personer fylte domkirken da de 37 sangerne i Bodø Domkirkes Ungdomskor skred inn i kirkerommet med glitter i håret og tente lys.

Det var både kjente og nye sanger på repertoaret. Noen sanger må alltid være med – sånn som Luciasangen, O helga natt og Nordnorsk Julesalme.

En rekke av sangerne i ungdomskoret har solistopptredener, blant annet Signe Antonsen som er årets Lucia, og leder for sangerne i koret, Marcela Halsos.

Sang med

Konserten ble denne gangen avsluttet med at også publikum med invitert til sang på det siste verset av ”Deilig er jorden”.

Sopran Sidsel Kvitvik er tidligere sanger i ungdomskoret og var hentet inn som solist på en rekke sanger denne gangen.

Men under konserten var også Kristin Alsos Strand på cello og Øystein Jæger ved tangentene. Gro Bergrabb dirigerte ungdomskoret slik hun har gjort de siste årene.

Etter konsertene i domkirken venter konsert på Bodin videregående skole, Høgskolen, i fengselet og på operapub før jentene kan hvile ut i kveld, mange timer etter at første strofe er sunget på luciadagen.

Les mer om Luciakonsertene i papiravisa tirsdag.