Foruten en omfattende litterær produksjon har Frank høstet like stor annerkjennelse som fotograf, journalist, radiostemme, musiker og friluftsmann.

Etter at Frank etablerte Galleri Lofoten hus, fikk Henningsvær et trekkplaster som ga stedet en unik plass innenfor reiselivet i Lofoten. Galleriet har et av landsdelens største private samlinger av kunstverk av norske malere, og har ved siden av Vikingmuseet Lofotr vært Lofotens best besøkte turistmagneter gjennom mange tiår. Galleriet Jenssen skapte vil fortsatt framstå som et viktig bidrag til reiselivet og lokal kulturhistorie i Lofoten, skriver Lofotposten.

Som forfatter debuterte Frank med boken «Saltbingen» i 1981, som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Senere ble han også tildelt Havmannprisen for boken «Snøen er aldri hvit» i 2011.

Foruten de to nevnte bøkene har Frank gitt ut ni andre publikasjoner.

Frank ble født i Kjøpsvik i Tysfjord i 1952, og gikk gymnaset i Svolvær. Han startet som journalist i Lofotposten i august 1975, og jobbet i Lofotposten fram til 1979. Deretter ble det NRK, og i mange år kunne folk glede seg over den behagelige stemmen fra Tysfjord, som tok med seg lytterne ut i naturen hver søndag.

Sammen med Brynjar Tollefsen og Billy Jakobsen kjøpte Frank A. Jenssen Lofotposten i 1990. Frank var administrerende direktør og ledet avisen fram til 1995, da den ble solgt til A-pressen.

Ved siden av virksomheten i media har Frank lagt ned et betydelig arbeid for å dokumentere lofotfisket og småkvalfangsten. På Galleri Lofotens Hus har han fått til en stor samling av foto og dokumenter fra lofotfisket fra riktig gamle dager.

Hans bildeshow, som daglig blir vist på galleriet i Henningsvær, har hatt stor betydning når det gjelder å skildre livet i Lofoten gjennom kameralinsen.

Mangeårig venn og samarbeidspartner i avisen Lofotposten, Brynjar Tollefsen minnes Frank som en fantastisk flink mann til å se muligheter enten det gjaldt forretningslivet, kunst eller litteratur så vel som i dagliglivet.

-Det gjorde Frank til en spennende person å kjenne og samarbeide med. Frank har skapt mye som blir stående. Både gjennom sitt virke som fotograf, forfatter og forretningsmann. Lofoten, Tysfjord og Nord-Norge har mistet en betydningsfull stemme med Frank sin bortgang, sier Tollefsen.

Hugo Johansen tidligere ansvarlig redaktør i Lofotposten, kollega og barndomsvenn med Frank, sier at han alltid vil huske han som en pioner i lokaljournalistikken, og som en uredd formidler i mange viktige saker.

- Når han nå har gått ut av tiden, har en flittig penn satt sitt siste punktum, og han etterlater seg et tomrom. Men hans bidrag både innenfor journalistikken og i litteraturen vil leve videre.

- Frank var ener som formidler av historien om og den betydning lofotfisket hadde, ikke bare for kysten men for hele landet, sier Dagfinn Bakke, som sammen med mange andre så fram til å lytte til den flotte fortellerstemmen på radio søndag morgen i programmet «Ut i naturen» på NRK.

Kunstmaleren og tegneren Dagfinn Bakke gjorde en presentasjon sammen med Frank A. Jensen hvor Bakke hadde gjort bildene og Frank teksten i «Skreiens vandring fra Barentshavet».

-Frank har gjort mye for at lofotfisket skulle få sin rette plass i landets historie. Han har forfattet en rekke bøker om lofotfisket og kystkulturen, som vil bli stående. Også Lofoten Hus i Henningsvær er en viktig samling av malerier fra det som omtales som den norske gullalderen fra 1880 til 1890. Denne private samlingen har betydd mye for malerkunsten og dette galleriet vil bli stående, sier Dagfinn Bakke.