Lanserer bok i Stormen

Lanserer bok: Ulv Holbye i Forenkla Forlag lanserer ny bok i Stormen onsdag.

Lanserer bok: Ulv Holbye i Forenkla Forlag lanserer ny bok i Stormen onsdag.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag lanserer bodøbaserte Forenkla Forlag boken «Åpen ild – skjulte sår» i Stormen bibliotek.

– Dette er den 7. bokutgivelsen til Forenkla Forlag. Det er en autentisk krigsseilerhistorie, kan hende den aller siste som kan fortelles med hovedpersonens egen stemme, altså i jeg-form. Og den er dramatisk så det holder. Bokutgivelsen har fått økonomisk støtte fra Polstjernefondet, som ble etablert av Jon Michelet og som nå bestyres av hans enke Toril Brekke, sier Ulv Holbye som driver forlaget.

Boka ble først lansert i Oslo Sjømannsforening den 4. april i år. Der underholdt Det Norske Sjømannskor, og skuespilleren Jon Eikemo leste utdrag fra boka.

– Dette får vi se som skjerminnslag under den lokale lanseringa. Både forfatter og hovedperson er fra Bodø, og flukt gjennom Norge og Sverige brakte den vordende krigsseiler Aksel Larsen (navnet er et psevdonym) til Bodø akkurat under bombinga av byen, før han flyktet over til England og ble innrullert i Nortraship.

Forfatter Arne Ragnar Svendsen kommer til Stormen, og en grundig samtale med ham blir kjernen i arrangementet. Svendsen reiste til sjøs som 15-åring, og sto i maskinen til godt og vel pensjonsalder. Han møtte krigsseiler Aksel Larsen i San Francisco i 1885, de ble venner og Svendsen fikk historiene gjennom hele 2. verdenskrig både muntlig og skriftlig.

Aksel vendte aldri tilbake til Bodø etter krigen. Hjemkomsten for bodøværingen var, som for titusener av andre krigsseilere, en gedigen skuffelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken