"Leiki" og "Jalloh" satte Hamarøynatta på hodet

Bildeserie

Bilder: Hamarøynatta

Dansesteg. Hamarøynatta lanserer stadig nye og spennende aktiviteter til deltakerne.
Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Landslagsspillerne i streetfotball, "Leiki" og "Jalloh" forbløffet og begeistret publikum med fantastiske ballferdigheter da Hamarøynatta feiret tiårsjubileum. Se bilder og video fra triksingen.

DEL

Flotte, spennende og spektakulære opplevelser sto i kø hele natt til lørdag. Tid til ettertanke ble det også på Nord-Norges største kirkelige ungdomsarrangement.

Se bilder.

Se video.

Tor Vidar "Leiki" Leikvin (22) og Daniel "Jalloh" (20) var minst like fornøyd som de over 500 ungdommene som deltok i feiringen.

– Vi hadde hørt mye bra om arrangementet på forhånd, men ante ikke at det var bra, skrøt guttene. De valgte da også å bli i Hamarøyhallen i flere timer etter at de var ferdig med sitt oppdrag.

Døgnville. – Det var utrolig mye energi blant publikum i kveld. Det gjorde Hamarøynatta til et av de aller kuleste stedene der jeg har opptrådt, sa "Leiki" fra Arendal, mens han og kameraten skrev autografer til jentene og svarte på spørsmål om street-fotball og fotballtriksing fra guttene.

"Leiki" fortalte at han har lekt med ball helt siden han var liten. Nå er triksing blitt levebrødet hans.

– Men det er ikke sånn at vi står opp klokka sju om morran for å begynne å trikse. Kanskje spiller vi Play Station til klokka fire om natta før vi plutselig finner ut at vi skal gå ut og trikse litt. Vi er litt døgnville av og til, smilte han.

Følg hjertet. I år hadde arrangørene av Hamarøynatta som visjon ikke bare å begeistre, men også forsøke å se om det gikk an å få godt over 500 ungdommer til å være stille og bli berørt av noe som er viktig. Det lyktes gjennom møtet med den tidligere svenske brannmannen Lasse Gustavsson (49), men så hadde da også Gustavsson en sterk historie å fortelle. Han var selv en ung mann, bare 24 år og med en uke bak seg som brannmann, da han på et oppdrag ble livstruende skadd av brennende gass. Gustavsson ble intervjuet av 24 år gamle Lovise Gundersen fra Steigen om sin skjebne.

– Han har et livsmot som er helt utrolig, sa Gundersen like før hun gikk på scenen.

Der fortalte intervjuobjektet at han aldri har angret på yrkesvalget, selv om det forandret livet hans totalt.

– Det finnes ingen garantier for at jeg skal slippe unna ulykker selv om jeg velger en jobb som er trygg og kjedelig. Det er ikke alltid like enkelt å foreta valg, men det er en styrke hvis det er du selv som har stått for valget. Jeg fulgte mitt hjerte da jeg valgte å bli brannmann. Våg å følg ditt hjerte, du også, rådet Gustavsson.

Perfekt. Han var også med på den spesielle andakten der det ble fokusert på ungdoms opptatthet av kropp og utseende.

– Hva slags forhold har du til speil? ville sogneprest Rolf Steffensen vite.

– Du skal vite at første gang jeg så i et speil etter ulykken, var det ikke meg jeg så. Det var en opprivende opplevelse, men jeg innså også at mitt egentlige jeg finnes bakom skadene. Det er dét som er mitt sanne jeg, svarte den sympatiske svensken.

– Går det an å være fornøyd med den man er? ville Steffensen vite.

– Ja, du er aldeles perfekt nettopp fordi du er akkurat den du er, sa Lasse Gustavsson og høstet spontan applaus.

Mens Lasse Gustavsson fikk over 500 ungdommer til å lytte.

Se også Avisa Nordland mandag.

Artikkeltags