Gå til sidens hovedinnhold

Kreativitet til rekord

Artikkelen er over 13 år gammel

Over 50 deltakere på UKM 2008 i Steigen gjorde denne mønstringen til en av de største presentasjon-ene av kreativ ungdom som er vist i kommunen.

– Dette avliver i alle fall myten om at ungdommen i Steigen er late, bare ser på tv eller spiller spill. Rekordstor oppslutning viser en vilje til å være kreativt som det står all respekt av. Hadde de fått lov, ville rockeverkstedet i kulturskolen gått døgnet rundt. Det er et utrolig engasjement i disse ungdommene, og det kan Steigen kommune være stolt av, sa kulturskolerektor Torunn Baade Aalstad da det hele var over.

Rekord. Fredag kveld var det nemlig UKM 2008 (Ungdommens KulturMønstring) i Steigen, og den rekordstore oppslutningen gjorde at arrangementet måtte flyttes inn i sentralskolens aula i Leinesfjord. Totalt var det 57 påmeldte deltakere, men noen deltok i flere grupper, så om lag 50 forskjellige ungdommer stilte med malerier, tegninger, rappet, viste kampsport, videoer, spilte teater, danset, sang og ikke minst spilte på forskjellige instrumenter i et nesten tre timer langt show.

Det ble vist ni bilder, tre videoer, en taekwondoo-framvisning, ett teaterstykke og 12 musikkinnslag for en nesten fullsatt aula. Og innslagene var stort sett meget bra, men kvantiteten har kanskje gått litt på bekostning av kvaliteten.

Til Bodø. – Det var et utrolig bra show, og det var svært vanskelig å plukke ut de som skal videre til Bodø, men vi har gjort vårt beste. Alle får imidlertid diplom som bevis på at de har deltatt i UKM 2008, sa juryformann Martin Blomberg før han presenterte vinnerne.

De som får æren av å representere Steigen kommune i fylkesfinalen i Bodø er:

Videoen "Jelly Lips" av Hogne og Mira Aasjord.

Bildene "Fri Flukt", "Fancy" og "Hårkaillj" av henholdsvis Johannes Norheim, Ayla Marie Marhaug og Albertine Marie Eick Selvik.

Taekwondoo-innslag med Tiril Johansen og Ruth Adolfsen.

Musikkgruppene "Metal Maniacs" med Oscar Troy Hagbart Arntzen, Ole Edvard Liland, Benjamin Skagstad og Håkon Aalstad Skogvold og "The Red Holidays" med Daniel Falch, Daniel Fredriksen, Marcus Gylseth og Martin Skogvold, og "Chicken Feed" med Petter Valdemar Hansen, Ole Kristian Hansen, Eivinn Johnsen, Vilja Sofie Pettersen og Ole Martin Aalstad.