Ottar Big Hand ble varmt tatt imot av et hjemmepublikum i skamløs festival- modus.

– Hva skal man si? Det var veldig artig å komme hjem og spille for et så entusiastisk publikum, som er så til de grader i festivalmodus. Det å se igjen gamle kompiser som man spilte med før i tida, er helt fantastisk, sier en stort smilende Ottar Big Hand til Avisa Nordland, etter at den store dansekvelden på Samfunnshuset i Sulitjelma er over.

Det har vært en skamløs dansekveld med et fullstappet samfunnshus. Over 300 mennesker i alle aldre har vært innom, og stemningen har vært god helt fra de første ble sluppet inn tidligere på kvelden.

Harvest

Det hele begynte med et brak i 22-tida, da Harvest satte i gang kvelden.

For det var ikke bare Ottar Johansen som hadde comeback. Sulisjenta Hege Mærvoll Stien hadde med seg rockebandet sitt fra Trondheim, og fra første stund satte de i gang et hylende jentekor i publikum. Bandet består av Magnus Erlien Riise på bass og vokal, Kristoffer Iversen Tønder på gitar og vokal, Magnus Hoem på trommer og ikke minst Hege Stien med sin sterke stemme.

Fant hverandre

Musikerne møtte hverandre på faglærerutdanningen i musikk på Høgskolen i Nord-Trøndelag i Levanger, og har spilt sammen siden. De spiller egenkomponerte låter og kommer ut med en fersk EP i høst.

Denne kvelden viste bandet at de allerede har en fanskare som synger med for fullt, særlig på den mest kjente låten deres, Madeleine, som er å finne på Spotify og iTunes.

Etter Harvest kom dansebandet Intermezzo på scenen, og kvelden ble på sekundet forvandlet til en heidundrende dansekveld.

Dansekveld

Ole Ivars, DDE og Creedence strømmet ut av lokalet så det gjallet i bygda, slik at festivalstemningen var satt da kveldens headliner, Ottar Big Hand, kom på scenen.

Vi ble tatt rett inn på landeveien i USA, og Ottar sang passende: «Deep in the heart of the country, there's a place my soul remains». Hjemmepublikumet fikk høre både gamle og helt nye låter, og folk sang med for full hals på flere av låtene. Med på scenen er også legendariske Casino Steel, som i kjent stil gyv løs på låter som «Truck Drivin' Man» og «Honky Tonk Night».

Denne honkytonk-natta tok ikke slutt før natta så vidt gikk over i morgen, og både publikum og Ottar Big Hand avsluttet den med brede, fornøyde smil.