De mest fanatiske tilhengerne mener til og med Pink Division spiller låtene til gode gamle Pink Floyd hakket bedre enn gruppa selv presterte på 70- og 80-tallet. Trommeslager Arne Hjemås er ikke i tvil om at teknologi og sceneopptreden kan gjøre enkelte tribute-band bedre enn originalene - uten å ta stilling til hva de selv presterer.

– Tidene forandrer seg og perfeksjonismen råder. I mange tilfeller kan det gjøre coverlåtene vel så bra, sier han.

Etterspurt band. Uansett hvem som spiller Pink Floyd best – i en avstemning før jul sa lytterne på radiokanalen "The Doctor" i USA sitt og kåret Pink Division fra Fauske til det fjerde beste tributebandet i verden. De fire bandmedlemmene fra den lille byen i Nord-Norge havnet i øverste sjikt blant amerikanske og europeiske bandkolleger som har en stor ting felles. Å etterligne Pink Floyd.

– Artig å få en slik anerkjennelse. Jeg synes ikke de hadde plukket ut den beste låten engang, sier vokalist og gitarist Ernst Storeide, bandets Roger Waters-alibi. Nå er gruppa fra Fauske etterspurt. De har spilt i Bodø Spektrum for 2900 tilhørere og kan velge i jobber som honoreres godt. Når gruppa spiller i mindre konsertlokaler, som sist lørdag på Fagers i hjembyen, må flere avvises i døra.

Kunne satset. Ernst Storeide og Arne Hjemås er ikke i tvil om at bandet på fire kunne ha livnært seg på musikken. Tribute-band som har tatt opp tråden der de oppløste slapp den, er i skuddet som aldri før. Og oppdragene står i kø for bandet som får mellom 30 og 50.000 for en spillejobb.

– Vi er nok for travle med våre egentlige jobber. Hadde vi vært 20 år yngre og kunne hatt Oslo som utgangspunkt, ville vi garantert sluppet alt og satset på musikken. Vi kunne nok levd av det, sier Storeide.

Vanlige jobber. Selv driver han elektroforretning på Fauske. Trommis Arne Hjemås er opptatt med biloppretting og lakkering, mens keyboardist Ivan Danielsen er lærer og grafisk designer. For gitarist Hans Stokland er kanskje ikke jobben som drosjesjåfør den mest tidsvennlige når man får tilbud om spillejobber i helgene.

– Alt i alt satser vi på det daglige som gir sikker inntekt, sier Storeide som innser at det holder med ett spilleoppdrag i måneden av hensyn til jobb og familie.