Kastes ut

Kort tid. Det blir bare et drøyt halvår En Kopp får lov å drive i de nye og utvidete lokalene som ble tatt i bruk i mars. Plasseringen av lokalene vil trolig bli enda mer attraktiv når Stormen står ferdig.Foto: Tom Melby

Kort tid. Det blir bare et drøyt halvår En Kopp får lov å drive i de nye og utvidete lokalene som ble tatt i bruk i mars. Plasseringen av lokalene vil trolig bli enda mer attraktiv når Stormen står ferdig.Foto: Tom Melby

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vil ha annen leietaker enn En Kopp.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Kafeen En Kopp mister lokalene sine og må ut fra nyttår. Selskapet Pandox som eier lokalene vil heller ha en annen leietaker.

- Jeg er ganske fortvilet, det er kun noen få uker siden jeg plutselig fikk vite dette. Det var bare kort tid før det ble offentlig kjent at Pandox har bestemt seg for at Erik Tostrup og hans partnere som skal få lokalene her fra nyttår, sier Abdullah Köseoglu, i Bodø bedre kjent som Apo.

Det er han som de siste årene har drevet og eid En Kopp alene. Nå står Apo og En Kopp på bar bakke og er på jakt etter nye lokaler.

Erik Tostrup, Restauranthuset AS som driver Bjørk og Jannicke Lagesen, restaurantsjef ved gourmetrestauranten Onda på Aker Brygge i Oslo, skal sammen drive et finere spisested i lokalene til En Kopp.

Skulle vært 1. mars

- Dette kunne ikke være noen overraskelse, at det skal nye drivere inn i lokalene, sier Terje Olsen, Pandox' representant i Bodø.

- Apo og En Kopp hadde først en kontrakt som gikk ut 1. mars, men som i forkant av dette ble forlenget til å gjelde ut 2012, fordi vi trengte mer tid, sier Olsen.

Da En Kopp så sent som i mars fikk en utvidelse av sine opprinnelige lokaler fikk Apo også inn to støttespillere, Tommy Wisth og Roy Antonsen.

Disse hadde tidligere uttrykt interesse for lokalene, men valgte i stedet å gå inn med midler til å betale oppussingen av En Kopp-utvidelsen.

«Pynta brura»

Tommy Wisth legger ikke skjul på at han er skikkelig forbannet og ser ikke bort fra at dette kan bli et oppdrag for en advokat.

- Da vi gikk inn fikk vi sammen med Apo en lovnad fra Terje Olsen på at han skulle jobbe for vår sak, at det ville bli mulig å få en langtidskontrakt. Og så får vi plutselig den stikk motsatte beskjed, sier Tommy Wisth.

- Jeg har en følelse av at det Olsen og Pandox har gjort er å pynte brura og så gi henne bort til andre etterpå. Jeg vil ikke la meg diktere og har lyst til å ta opp kampen, sier han.

Apo Köseoglu føler seg rett og slett lurt.

- Jeg fikk inntrykk av at alt var klart, og plutselig gikk det ikke likevel, sier Apo.

Begge mener Terje Olsen som utleier har forhandlet uten å spille med åpne kort overfor sine forretningsforbindelser, leietakerne.

Forstår skuffelsen

Terje Olsen kjenner seg overhodet ikke igjen.

- Vi har spilt med åpne kort hele tida. Apo og hans støttespillere var en av søkerne, og det gikk ikke deres vei. De var informert hele veien. Jeg kan forstå at det kommer reaksjoner og at de er skuffet, men her var det flere interessenter i bildet allerede, sier Olsen.

Han forteller at han på vegne av eierselskapet gikk ut i markedet for å finne mulige andre konsepter for serveringssted i lokalene.

- Det avgjørende er langsiktighet og et konsept alle parter er fornøyd med. Da Erik Tostrup og hans partnere kom med sitt forslag, landet vi på det, sier Olsen.

Ville ha noe nytt

- Hadde det ikke vært naturlig for en utleier å satse på en stabil leietaker og et serveringssted med stigende popularitet?

- Nei, vi ville ha et annet og nytt konsept i lokalene, nettopp fordi vi vet hva vi har, sier Pandox¿ representant i Bodø, Terje Olsen.

- Dermed sier du egentlig at En Kopp er kastet ut fordi dere ikke er fornøyd med stedet eller driveren?

- Vi valgte å gå ut til andre. En Kopp, med Apo og hans støttespillere Tommy Wisth og Roy Antonsen, var gode søkere, men vi valgte Erik Tostrup og hans konsept fordi vi har større tro på dette i det lange løp, sier Terje Olsen.

Artikkeltags