Jubilerer med gigantkonsert

Artikkelen er over 14 år gammel

Bodø Domkor fyller 50 år. Con Brio passerer 40. Og Bodø Sinfonietta blir fem år i år. Feiringen blir selvsagt en gigantisk konsert.

DEL

De satser ikke smått for å markere jubileum, Con Brio, Bodø domkor og Bodø Sinfonietta.

Dagen er søndag 21. november. Verket er "Årstidene" av Joseph Haydn. Et monumentalt verk som aldri tidligere har vært framført i Bodø. Stedet er Bodø Spektrum, som blir innviet som klassisk konsertlokale. Det er plass til over 2000 publikummere. Et kor på 90 personer, et orkester på 40. Solistene er også et A-lag, med sopranen Birgitte Christensen, bassen Magne Fremmerlig og svenske Johan Christensson på tenor. I tillegg har de engasjert en svensk, "up and coming" dirigent ved navn Joakim Unander.

Risiko. Budsjettet for herligheten er på omtrent en halv million kroner. Ikke rart, kanskje, at leder Pernille Høj Anvik i Con Brio og Kenneth Berg i domkoret har litt sommerfugler i magen.

– Slike store prosjekter er risikoprosjekter når det gjelder økonomi. Det er flott at vi tre aktører kan samarbeide, ellers hadde det neppe blitt noe av, sier Pernille Høj Anvik.

Det er ikke første gang slike samarbeid blir gjennomført. Men tidligere har det helst vært store kirkemusikalske verker i Bodø Domkirke.

– At det denne gangen er et verdslig verk, og at vi får innvie det nye Bodø Spektrum som konsertlokale, er kjempespennende, sier arrangørene.

Hektisk høst. Med sine fem år blir Bodø Sinfonietta for en smårolling å regne i forhold til de to korene. Denne høsten har det imidlertid vært en svært aktiv femåring som har feiret bursdag. "Årstidene" kommer midt i en lang rekke produksjoner for orkesteret, som operaen "Frøken Julie" med påfølgende CD-innspilling, konsert i det nye badeland i forbindelse med Mørke Nu, julekonsert og balletten Nøtteknekkeren.

– Jeg synes vi har fått til utrolig mye på de fem årene orkesteret har eksistert. Særlig den siste tida har produksjonene kommet tett. Og det har vært et mål for oss, sier produsent Torunn Reigstad. Orkestret må utvides med flere musikere til "Årstidene". – Det er artig å kunne gjøre dette verket, for det er ikke så mye spilt. Det kommer ofte litt i skyggen av Haydns "Skapelsen", sier Reigstad.

Artikkeltags