• Er Ida Maria en verdig vinner av Nordland fylkes kulturpris for 2009? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Prisen ble delt ut under fylkestinget i Bodø mandag formiddag.

Det var fylkesråd for kultur, Marit Tennfjord, som delte ut prisen. Hun trakk fram at artisten har et stort talent og at hun var med å satt Nordland på kartet.

Et forbilde

- Ida Maria har vist at man kan nå langt også om man kommer fra Nordland, og vi tror hun kan være en god inspirasjon også for unge artister som vil opp og fram. Hun er også hardt arbeidende, og jeg har lest at hun har sagt at det er 90 prosent hardt arbeid og 10 prosent talent, sa Tennfjord foran et samlet fylkesting på Rica Hotell i Bodø.

Fylkesråden for kultur trakk også fram at artisten har gjort seg bemerket med flere nasjonale priser. Blant annet fikk Ida Maria i 2007 både Urørtprisen og Alarmprisen og i 2009 fikk hun også Spellemannsprisen. Hun fikk også Statoil Hydros stipend under by:larm i 2008 - et stipend på 800.000 kroner. Artisten er imidlertid ikke bare hedret. Da hun mottok gullplate for albumet Fortress Round My Heart i februar i år, presterte hun å slenge plata i gulvet slik at den gikk i tusen knas.

Det gikk naturligvis ikke upåaktet hen, og hun måtte tåle kritikk for sin oppførsel.

Les også: Ida Maria synger i pornofilm

- En ære

- Det er en ære for meg å stå her å representere kulturmetropolen Nordland, for det er det den er. Det er spesielt gjevt å få en slik oppmerksomhet "hjemmefra", sa Ida Maria i sin takketale til forsamlingen.

- Også jeg som trodde en bråkmaker som meg skulle vært bannlyst for lenge siden..., fortsatte hun.

Tidligere i høst kollapset Ida Maria under en konsert i Boston i USA. På tur hjem til Helgeland hvilte hun ut ei natt på hotell i Bodø.

Sykemeldt

For tiden er Ida Maria sykemeldt og det ble også bedt om respekt fra pressen sin side om at hun er syk og at hun derfor ikke ønsket å snakke med media utover det hun sa fra talerstolen under prisutdelingen.

Etter at Ida Maria mottok prisen på 20.000 kroner fra Marit Tennfjord, forlot hun og hennes følge lokalet kort tid etterpå.