Jazz-blues, maleri og skulptur

Rita Lovise Haugseggen skal synge blant nordnorsk natur og forstørrede småkryp i Atelier Tvervik fredag kveld.

Rita Lovise Haugseggen skal synge blant nordnorsk natur og forstørrede småkryp i Atelier Tvervik fredag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Rita Lovise Haugseggen holder intimkonsert på Atelier Tvervik under årets The Groove Valley.

DEL

The Groove Valley Jazzcamp 2011 Sanger og låtskriver Rita Lovise Haugseggen dro tirsdag kveld rett fra bandøving i Bodø til Jazzcamp i Beiarn. Fredag holder hun intimkonsert blant nordnorsk natur og forstørrede småkryp i Atelier Tvervik.

Haugseggen beskriver musikken sin som en krysning av forskjellige sjangre. Hun forklarer at den inneholder et snev av mange forskjellige ting og at hun plukker musikere med bakgrunner fra forskjellige musikalske områder.

-Musikken min er i hovedsak jazz-blues med elementer av klassisk musikk, rock, viser og country, forklarer sangeren.

Varierende inntrykk

I år har Haugseggen underholdt forskjellige steder i landet. Tilbakemeldingene hun får er gode, men det er stor forskjell i hvordan publikum opplever henne.

-Forskjellige folk sitter igjen med forskjellige inntrykk. Jeg har blitt sammenlignet med Tori Amos, Robert Plant, Melanie Gardot, Grace Joyce, forteller tenoren.

Jazzsangeren har også blitt sammenlignet med artister som Judy Garland, Johnny Cash og Adele og ønsker ikke å låse seg til en spesifikk sjanger, til tross for anbefalningene hun har fått.

-Jeg ønsker å holde alle dørene åpne, slik at hver låt kommer til sin rett, sier Haugseggen.

Sangeren mener det er låta som bestemmer sjangeren.

-I begynnelsen sa folk at jeg burde holde meg til en stil. Jeg føler at jeg har en stil over musikken min, men at jeg likevel lar sangene bestemme uttrykkene, siden de bunner i opplevelsene og følelsene de er skrevet i, forteller Haugseggen.

Sammen med Haugseggen fredag kveld er Henning Gravrok på saksofon, Finn Sletten på slagverk, Kristian Jacobsen på bass og Bjørn Andor Drage på piano.

Imponert

Artisten var innom kunstnerparet Kurt Edvin Blix Hansen og Anne Rita Nybostads utstilling tirsdag kveld. Hun syns det hun møtte på Atelier Tvervik var meget flott.

-Rita har laget mye nytt siden jeg var her i fjor. Kurt Edvin maler mye natur og jeg syns han fanger essensen og kreftene i naturen på en måte det ikke kan gjøres i foto. Det gir utstillingen et eget uttrykk, sier Haugseggen.

Rita Lovise Haugseggen planlegger utgivelse av sitt første album i 2012.

Artikkeltags