Den amerikanske gatekunstneren Nobody, også betegnet som vår tids Picasso, har utvilsomt satt sterkest preg på stedet.

Han er årets hovedutstiller på Hamsungalleriet og stiller også ut noen av sine arbeider utendørs på svabergene på Tranøy. Under mottoet «My art is my weapon» har han i tillegg demonstrert sin graffiti på blant annet et verneverdig naust på stedet.

For Gud

Mr. Nobody fra New York er glad han svarte ja på invitasjonen om å stille ut på Tranøy.

– Tranøy er et så vakkert og spesielt sted at det føles som om utstillingen min ikke er for folk, men at jeg begår kunst som bare Gud får se. For en som før var hjemløs, er det stort å oppleve at kunsten din tar deg med nesten til verdens ytterkant. Som liten var det ingen som trodde jeg kunne oppnå noe som helst. Når jeg står her i dag føler jeg at jeg har oppnådd noe svært spesielt. Dersom det jeg gjør kan inspirere andre til å gjøre fredfulle ting for å få til positive forandringer vil det føles stort, selv for en nobody, sa en oppglødd kunstner til Avisa Nordland under galleriåpningen lørdag.

Passer sammen

Mr. Nobody stiller ut sin arbeider i samme lokale som Rita Lindberg Pettersen fra Fauske.

- Jeg synes bildene våre passer svært godt sammen. Vi bruker de samme fargene. Arbeidene våre har også en del andre likhetstrekk, samtidig som de er totalt forskjellige, kommenterte Pettersen til AN under åpningen.

Hun har kalt sin utstilling ”Poesi etter Pan”. Den er inspirert av Knut Hamsuns roman av samme navn og ble tatt godt imot av publikum.

En annen kunstner fra indre Salten, Bjørnar K. Meisler fra Saltdal, stiller ut tegninger og grafikk på Hamsungalleriet i sommer. Det samme gjør bildekunstner Laila Valberg fra Tønsberg, mens Yngve Henriksen, Ragnar Almen og Martin Due alle er representert med grafiske arbeider.

Kvinner

Hovedutstilleren på Tranøy Galleri er Dagfinn Knudsen fra Oslo, kjent for sine bilder av sterke, urbane og sårbare kvinner. Også andre kjente navn som Tor Arne Moen, Gunn Vottestad og Eva Harr, samt litt mindre meritterte, men spennende Marit Eik og Mari Follinglo er representert på galleriet sammen med 13 kunsthåndverkere.

Les mer i papirutgaven av AN tirsdag.