Da er det nemlig klart for skikkelig "Oscar-fest" i Bodø Spektrum med lange kjoler, rød løper og feike-sjampis i stettglass.

En jury skal vurdere beste kortfilm, eksperimentell film, musikkvideo og dokumentar. I tillegg deles det ut priser til beste mannlige og kvinnelige skuespiller, samt en fagpris.

Dessuten skal ANPrisen deles ut. Denne prisen er det folket som har stemt fram via SMS- og Internett-stemmer.

– Responsen har vært overveldende. Vi har fått inn over 10.000 stemmer på Internett og flere hundre SMSer, sier administrerende redaktør i Avisa Nordland Jan-Eirik Hanssen.

Det er 10. klasser fra Alstad, Hunstad, Saltvern, Mørkvedmarka, Saltstraumen, Kirkhaugen, Tverlandet, Bankgata og Misvær ungdomsskoler skal har deltatt i konkurransen. Vinneren av ANPrisen får 5000 kroner og en statuett.

Se filmene her.

Så langt er det filmene fra Alstad og Saltvern som ligger best an i konkurransen om folkets pris, med henholdsvis 34 og 41 prosent av stemmene. Men ingenting er avgjort ettersom SMS-stemmene ikke er tatt med i denne oversikten.

Det er mulig å stemme fram til midnatt i dag, da stenges det for både Internett- og SMS-stemming. Du kan også se filmene på nettet.

Resultatet blir offentliggjort under filmgallaen i Spektrum klokken 18.00 på torsdag.

Her kan du avgi din stemme på nettet. Du kan også sende SMS til 1982 med din favoritt.