Imponerte stort på Scene Ung

Artikkelen er over 13 år gammel

Elisabeth Turmo (13) er yngst av årets Scene Ung-artister. I går var hun med å sette standarden under åpningskonserten.

DEL

Til tross for sin unge alder, har feletalentet allerede rukket å komme langt. 13-åringen fra Mosjøen kom nemlig inn på musikkonservatoriet i Trondheim i fjor, og er dermed deres desidert yngste elev.

Unntak. – Det er ikke vanlig at de tar inn så unge elever, men de gjorde et unntak for meg, sier Turmo beskjedent. Til daglig går hun på ungdomsskole i Mosjøen, men reiser ofte til Trondheim for å følge undervisningen der. Ungjenta forteller at hun meldte seg på Scene Ung Artist for å møte nye mennesker, og for å spille for et nytt publikum.

– Jeg har aldri spilt i Bodø før, så det skal bli spennende, sier hun. Dessverre fikk Scene Ung-konserten er brå slutt for Turmos del, da en av felestrengene plutselig røyk. Men selv om hun bare fikk framført to numre, rakk hun å vise publikum hva hun var god for.

– Det er slikt som kan skje når man spiller i kaldt vær. Det var synd, men det gjør ikke så mye, sier hun. Allerede i morgen får Turmo en ny sjanse, da i lokalene til Bodø Kunstforening.

Jentenes dag. I tillegg til Turmo, hadde duoen Ingrid/Sophie og Emilie Tverbakk fått æren av å åpne årets Scene Ung Artist, sammen med konferansier Maria Bodøgaard. Åpningskonserten hadde ikke bare trukket til seg nye musikktalenter, men også mange publikummere. Det var nemlig fullt på torget da Bodøgaard introduserte de fire jentene i går formiddag, til tross for et nokså hustrig augustvær. Ingrid/sophie, som består av Ingrid Haukland (20) og Sophie Kvam (20), framførte fem selvkomponerte visepoplåter. Førstelåten "Slow Train" samt den nydelige balladen "Little Baby", var virkelig sanger som varmet i kulden, og viste at jentene besitter et stort gåsehudpotensiale.

Mye å fare med. 16 år gamle Emile Tverbak var siste jente ut i går. Hun framførte i likhet med Ingrid/Sophie egenskrevne låter, med hjelp fra gitarist Ørjan Breivik Kines (21). Til tross for en del tekniske problemer, var det tydelig at bodøjenta har mye å fare med.

– Det var ikke så kult å spille når jeg fikk så mange problemer, men jeg satser på at det går bedre neste gang, smiler Tverbak, som skal holde konsert både hos Kunstforeningen og på Sinus i løpet av uken.

Til tross for at ikke alt gikk som planlagt, var de alle de fire jentene stolte over å få være først ut på Scene Ung.

– Scene Ung er en kjempemulighet til å få vist seg fram. Det var gøy å spille i dag, og det var ekstra kult at vi bare var jenter.

Artikkeltags