Ingen ga seg før de hadde fått to ekstranumre da Bodø Sinfoniettas startet sin nyttårsturné til ”indre strøk”, det vil si Straumen i Sørfold fredag, Rognan lørdag og Skjerstad søndag. Første konsert ble en formidabel suksess.

Sinfoniettaen spilte utmerket, og begeistringen smittet gjensidig, De to gjestene bidro sterkt til å heve totaliteten. Kristian Krokslett klarte å henlede tankene både på Pavarotti og Bjørling med sine sanger, og han framførte både ”Tonerna” og ”Tårnarien” og flere andre kjente sanger på en måte som viser at vi her har fått en stadig mer velutviklet sanger i Salten.

Sveinar Aase, pianospillende konferansier, var både morsom og underfundig, satirisk og småfrekk i sine verbale mellomstikk, og til slutt fikk han tilhørerne til å betrakte Straum-elva som ”litj-Donau”. For det var virkelig Wien-stemning i rådhussalen, det sørget både orkesteret, sangsolisten og konferansieren for.

Konserten ble åpnet og avsluttet med Johann Strauss d.y., henholdsvis Overture til Flaggermusen av det Aase kalte ”litj-Johann”, og den berømte Radetsky-marsjen, som dermed selvfølgelig ble ”gammel-Johanns” verk, komponert som den er av Johann Strauss d.e.. Mellom de to ble det framført både norske nasjonalromantiske svisker, gammel salongorkestermusikk fra 1920- og 1930-tallet, og flotte operette- og operaarier.

Sangkoret Foldklang var teknisk arrangør og sto for litt ekstra Wien-kafé-stemning, med salg av både osteanretninger og champagne. En flott kveld godt egnet til å gi foldværingene en varmeinnsprøytning i januarkvelden.

Se fullstendig anmeldelse av konserten i papirutgaven av Avisa Nordland mandag 9. januar