Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5I kanonform

Artikkelen er over 9 år gammel

Bare gled dere, Ørnes! Dum Dum Boys er i storslag. Se video og bildeserie

Vi så det med én gang. Vi hørte det med én gang. Nemlig at Dum Dum Boys kom til å levere en konsert av godt gammelt merke på Slipen scene under Blåfrost natt til lørdag.

De varmet publikum opp med ”Enhjørning”, og fortsatte med fullt rockedriv med ”Mitt hjertes trell”.

Dermed var stemningen og standarden satt. Et feststemt publikum digget og koste seg fra første stund i fin variasjon mellom tøffe, hardtslående rockelåter og flotte ballader som ”Vakker dag” og ”En tynn tråd”.

Det eneste man kan utsette på dette fyrverkeriet av en konsert var lydbildet. På et par av de mest rocka låtene var det til tider vanskelig å høre vokalen til Prepple.

Lydbildet var rått og tøft, men av og til litt i ubalanse, uten at det ødela konsertopplevelsen.

Gutta i Dum Dum Boys virket spillekåt og sulten på å lage en god konsert. Prepple, som snart fyller 48 år, gjorde alle de rocka bevegelsene som han gjorde for 20 år siden. Han gjorde dem like elegant og energisk som før. Ingen aldersdomstegn å spore.

De har et nytt album på gang, også. De spilte to nye låter, som hørtes ålreit ut. Ikke noe mer enn det.

For det var de gode, gamle klassikerne som satt best, men også en litt nyere låt som ”Takke faen”. Det er med andre ord god grunn til å gå på konsert med store forventninger for de som sikter seg på Dum Dum-konsert i Ørneshallen i kveld.