I underkant av to hundre mennesker satt benket og klare da Fauske Blandakor entret scenen i gymnasets aula på lørdag. Showet åpnet med et instrumentalt medley mens bilder av Elton Johns tidligere plateutgivelser ble vist på lerret. Som kapellmester satt Ralph Creedy og trakterte tangentene. Sammen med seg i kompet hadde han Paul Steinar Samuelsen (trommer), Kyrre Jørgensen (gitar) og Odd Brasetvik (bass).

Trygve Lyngedal var korets utvalgte konferansier på lørdag og fortalte litt om historien bak sangene koret hadde valgt. Candle in the wind, Can you feel the love tonight, Nikita og Hakuna Matata var blant de mest kjente på reportoiret.

Fauske Blandakor teller førtitre medlemmer og har som vanlig litt bedre rekruttering av damer, herrestemmene måtte derfor jobbe litt ekstra på lørdag men klarte seg godt. Siden Elton John ikke er tradisjonelt framført av kor, ble Ralph Creedy pent nødt til å skrive de fleste arrangementene selv, og de fungerte. Koret framførte materialet sitt med overbevisning og var scenesterke nok til å leke seg litt med publikumskontakten.

Underholdt.

Noen overraskelser var med på å øke underholdningsfaktoren og krydret forestillingen for tilskuerene. Hakuna Matata er en sen Elton John-slager fra filmmusikken til "Løvenes konge". Dirigent Creedy benyttet anledningen til å traktere tangentene i løvekostyme, til publikums begeistring.

Herrene i koret syntes visst at scenelyset ble for sterkt ved enkelte anledninger. De trakk fram grelle solbriller av det større slaget og beskyttet øynene med et av kjennetrekkene i Elton Johns svært så særegne klesstil. Raske bevegelser foran scenen ble det også da koret dro i gang med Crocodile Rock. Torbjørn S. Urskog (15) og Susanne B. Sandberg (15) tilknyttet "Dans Fauske" imponerte publikum med sin sikre og stilfulle swingdans.

Uten dirigent.

Det har i det siste blitt satset på utradisjonelt materiale hos lokale kor. Fauske Blandakor fører nå en ny tradisjon videre med denne konserten. Koret er for tiden uten dirigent og er på konstant jakt etter en ny lederskikkelse. Ralph Creedy tok seg av jobben under dette prosjektet men lot taktstokken ligge hjemme.

– Jeg valgte å mime tekstene for koret mens jeg spilte, denne typen musikk krever ikke så mye dirigering. Vi jobbet litt med uttalen på tekstene, Elton John er engelsk men bytter på enkelte sanger til amerikansk uttale. Dette forsøkte vi å få til å sitte. Jeg tror den tiden er forbi hvor korene bare skal synge Ave Maria og lignende, derfor valgte vi å satse på litt artig musikk i stedet, sier Creedy.