Hun har solgt 150.000 kilo bakt potet på 15 år

Elizabeth Nyheim og Mon Ami har solgt bakt potet for 30 millioner kroner siden hun overtok restauranten i 1998. Alle foto: Helge Grønmo

Elizabeth Nyheim og Mon Ami har solgt bakt potet for 30 millioner kroner siden hun overtok restauranten i 1998. Alle foto: Helge Grønmo

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

– Det er sju trailerlass med bakt potet, sier Elizabeth Nyheim

I 1993 var Mon Ami froskelår, snegler og Edith Piaf. Og bakt potet. Frosken er død, men poteten ruler.

– Jeg fikk Bama til å foreta et dypdykk i sine arkiver, sier innehaver Elizabeth Nyheim. Vi hadde bedt henne om finne ut hvor mye av signaturretten bakt potet hun hadde solgt siden hun overtok Mon Ami i 1998.

Og tallene er nesten ikke til å tro.

Tonnevis

Bistroen har forsynt Bodøs befolkning med 150 tonn bakt potet på 15 år!

– 150.000 kilo er det samme som 200 paller, og de kunne ha fylt sju semitrailere, ler Nyheim.

Et raskt regnestykke viser at over 400.000 stykker potet med 14 typer fyll, bacon og hjemmelaget hvitløk- og kryddersmør har gått ut av kjøkkenet.

– Bakt potet har stått for en omsetning på rundt 30 millioner, og antallet variasjoner er nesten uendelig, sier Nyheim. Nokså overrasket over tallenes morsomme tale.

Fransk bistro

Mon Ami ble grunnlagt i 1993, og var huseier Haakon Kochs idé. Et minne fra bistroenes Paris. De første driverne gikk konkurs, Nyheim overtok, og utvidet meny og konsept. – Siden har vi drevet med gode resultater og det er sjelden å holde ut 15 år i denne bransjen, sier Nyheim.

– Arealmessig er ingenting forandret, men nå går huseier med planer om å endre litt på gården, og vi håper det betyr at terrassen blir glasset inn.

– Da kan vi kjøre kveldsarrangementer og selskaper som det er stor etterspørsel etter, sier hun. – Tenker dere å utvide åpningstiden?

– Så langt er vi ikke kommet, men hvem vet?

Jubileum

Mon Ami fyller 20 år i juni, og da kommer ny meny med en del av de gamle slagerne.

– Froskelår og snegler?

– Nei, det kommer nok ikke tilbake, men vi lover mye annet godt, sier Elizabeth Nyheim som har hatt mange forespørsler om å åpne en Mon Ami andre steder. – Det er en stor jobb å bygge noe fra grunnen, men vi skal aldri si aldri.

Artikkeltags