Terningkast 4: Høye ambisjoner

Kry. Pust

Kry. Pust

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det er flott med høye ambisjoner, høy kvalitet og gode stemmer. Men det bør være iørefallende også.

DEL

Vokalgruppa Pust har for en del tid siden lansert sin cd nr 2, som de kaller Kry. Det kan de godt være kry av, og at det er høy kvalitet er det mange som vet – også de som har nominert plata til internasjonal pris.

Det er ingen tvil om at de seks medlemmene, de fleste med høyere musikkutdanning og gode stemmer, leverer et flott produkt. Gruppa kjenner godt og har faktisk en del samarbeid med sine svenske kolleger i The Real Group, og beveger seg i samme sjanger.

Derfor blir det litt problemfylt for en vokalentusiast å bestemme seg for meninga med denne plata. Det kommer ikke av at finishen i stemmer og kvalitet er mangelfull, men at hele plata totalt blir ørlitt for sær. Her er underlige versjoner og ikke helt lett forståelige arrangementer innimellom solide blinkskudd.

Skal man hevde seg i den aller øverste toppen i denne sjangeren må man enten være på den sida hvor det presenteres dødsseriøst klassisk eller samtidsmusikk, eller på underholdningssida – men like fullt høykvalitetsartister. Det er der Real Group er, og Pust har et stykke igjen – men det er ikke langt.

Artikkeltags