Gå til sidens hovedinnhold

Hip hop på kirkebakken

Artikkelen er over 16 år gammel

I fjor ble de nektet å ha konsert i Bodø Domkirke. Men under Olsokdagene i Gildeskål får Tungtvann lov til å ræppe på kirkebakken.

Søndag 24. juli starter Olsokdagene i Gildeskål. Da vil folkrockbandet Gåte spille på utescenen på kirkestedet. Navnene i programmet begynner å gli på plass for kulturleder Johnny Johansen. Uka avsluttes med den tradisjonelle Sandhornøydagen lørdag 30. juli.

– Men det vil ikke bare bli konserter. Vi vil ikke bare være en konsertkiosk, og vil sette ulike temaer på dagsorden, blant annet religion som toleranse og intoleranseelement, sier Johnny Johansen til Avisa Nordland.

Samer og tatere.

At toleranseterskelen er høy, markerer festivalen med blant å sette Tungtvann og Jaa9 og OnklP på scenen og kalle konserten for hip hop i kirkebakken. Det er et lite spark til Bodø Domkirke som ikke ville ta imot Tungtvann i fjor.

– Vi kommer til å slå et slag for pitesamisk kultur og vil ha med en del samiske innslag. Marit Hætta Øverli kommer for å holde et foredrag med tittelen «Hva er joik?» Vi har også invitert taterne Elias og Veronica Akselsen til å gjøre konsert. Det skjer antagelig torsdag 28. juli, sier Johansen.

De fleste arrangementene vil i år bli sentrert ved kirkestedet i Gildeskål.

Lundeng avrunder.

Spellemannpris-nominerte Eva Trones med Lille Bille skal sørge for at barna får sitt. Det skjer mandag 25. juli. Dagen etter blir det viseaften med Lars og Ola Bremnes pluss konsert med Terje Nilsen.

– Vi håper på at Terje Nilsen skal ha klar sin nye plate til da, sier Johansen. Fredag 29. juli skal Susanne Lundeng gjøre konsert med fullt band. Det blir etter all sannsynlighet avslutningskonserten under Olsokuka i Gildeskål.