Himmelsk vakkert og ukirkelig heftig

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det var mye vakker musikk å høre under fredagens Nattjazz. Mot slutten gikk det derimot ukirkelig heftig og rocka for seg. Se bildeserie fra Nattjazzen

DEL

Bortsett fra Domkorets bidrag var Nattjazzen 2011 i praksis et gjenhør med tidligere dagers Henning Gravrok Band. Både musikerne og stort sett alle låtene kjente vi fra saksofonistens 90-tallsband.

Og et oppløftende gjenhør ble det. Under ledelse av gitarist Børge Petersen-Øverleir spilte musikerne glitrende både sammen og enkeltvis, enten de leverte de nydelige lavmælte partiene i ”Intro” eller slo til mer funky, tøffe fusion-nummer.

Korarrangementene ga stoffet nye sider, og vokalist Mariann Lisland formidlet Gravroks tonesettinger av Rolf Jacobsens lyrikk på vakkert vis.

Mye av konserten lå i det lyrisk ettertenksomme stemningsleiet. Passende i kirkerommet. Det manglet likevel ikke på fartsfylte låter, og da tangentmann Einar Thorbjørnsen smelte til med en både tøff og humoristisk solo på den hardtdrivende ”Hekkeløpet” gikk det virkelig rocka og ”ukirkelig” for seg.

Ja, til og med lyskasterne på høytalerne svinget så lystig at jeg et øyeblikk trodde at ”han sjøl” - beskytteren over alle kirkebeskyttere - var på tur gjennom taket for å irettesette den fysisk eggende musikken.

Om lag 550 tilhørere ga artistene trampeklapp ved konsertens slutt.

Les anmeldelsen i mandagens papiravis

Artikkeltags