Terningkast 6: Helt Halvdan – halvt ungdom!

Halvdan og bandet dro rapversjon av ¿ti tusen tommeltotta¿ foran et uhyre begeistret studentpublikum på Samfunnet.

Halvdan og bandet dro rapversjon av ¿ti tusen tommeltotta¿ foran et uhyre begeistret studentpublikum på Samfunnet.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Publikum sang førstestemme lenge før konserten i det hele tatt hadde kommet i gang på Samfunnet fredag kveld.

DEL

Allerede et kvarter før Halvdan Sivertsen gikk på scenen hadde stemninga skutt i taket i storsalen. Både Bodø/Glimt-sangen og ”Venna for Livet” runget gjennom det fullpakkede lokalet.

Det virket som oppveksten med ivrige korsyngende foreldre spontant vridde seg løs fra underbevisstheten hos studentene i kveld. Det var fascinerende å se hvor mange som brøt ut i hensynsløs allsang da Halvdan dro i gang slagerne. Og det fra første sekund., med ”Vi vil leve lenge” og ”Førr ei dame”. Mannen har en spesiell posisjon i midt- og nordnorsk kulturarv, og har nok materiale å ta av gjennom en snart førti år lang karriere. Halvdan var første artist på scenen da Samfunnet åpnet i 1995. Fredag kveld ble han invitert tilbake i storstua for å markere nyåpninga etter en sommer med intensiv oppussing. Klubbformatet passet visekongen perfekt.

Ord- og visekunst går hånd i hånd med samfunnsengasjement og småbarnslig humor. Mannen har talerøret i orden, og nærheten til de godt oppvarmede publikummerne ble bare forsterket av i godt mottatte fraser som ”han kom på når det kom, hun kom på når det gikk”. At denne frasen er tatt rett ut ifra den nye nettsinglen ”Venta på Toget”, sier litt om potensialet som ligger for nordlandshelten også i det nye materialet, som kommer i plateform 6. oktober. For Halvdan satser i et vidt spekter, det er ikke tvil om det. Studentene, som også avsluttet hitparaden i ensom allsang, vitnet om en ubetinget suksessaften fra ende til annen. Sjefen sjøl trengte nesten ikke synge.

Artikkeltags