Jan Gunnar Hoffs "Meditatus" er et helstøpt kirkemusikkverk med elementer fra flere sjangere. Verket er melodisk, og framføringen utsøkt.

Ved siden av Bodø Domkor deltar Hoff (tangenter), Tore Brunborg (tenorsaks), Børge Petersen-Øverleir (gitar) og Bjørn Kjellemyr (bass) og Audun Kleive (slagverk) i CD-versjonen av "Meditatus". Verket er forankret i messeliturgien, og i tillegg til kirkemusikk fletter Hoff inn elementer av jazz med både europeisk og amerikansk tilknytning.

Verket beveger seg i et mangslungent musikklandskap, som rommer alt fra nakne soloer til kraftige ensemblepartier, der kor og orkester møtes. Tross mange skiftinger bindes verket sammen av en tråd av mediterende ettertenksomhet, og musikken er solid melodiforankret og detaljert arrangert både i renskårne jazz-sekvenser og de vakre kirkemusikkbaserte stemningsbildene. Den uanstrengte foreningen av elementer av så ulik type som lyrisk-sakral korsang, jazz og fusion med tidvis rocka gitartyngde vitner om smak og en finfølelse også for musikkens tiltenkte liturgiske funksjon. Karer som Brunborg og Petersen-Øverleir beriker musikken med glimrende solospill, og Hoffs pianospill er utsøkt, enten han utfolder seg i lyriske ballader, eller matcher jazz og mer abstrakt samtidsmusikk i jakten på et dramatisk høydepunkt, slik vi hører det i "Kyrie 2".

De vokale og instrumentale delene er godt integrert, og koret synger praktfullt både i flott harmoniserte melodier og stemningsskjønne baktepper for instrumentalistenes utfoldelse.

For undertegnede er de sakrale partiene mer givende enn de hardeste jazzbitene, men i helheten fungerer de til gjensidig berikelse i et både vakkert, spennende og kontrastrikt verk.