Har solgt 500 av 800 festivalpass

 Festivalen Folk og fisk starter fredag. Det skal handle om musikk, god mat og god drikke ? midt i Glasshuset. Frode Mikaelsen, Thomas Litangen og Tord Kolstad er gutta bak festivalen.

Festivalen Folk og fisk starter fredag. Det skal handle om musikk, god mat og god drikke ? midt i Glasshuset. Frode Mikaelsen, Thomas Litangen og Tord Kolstad er gutta bak festivalen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Glasshuset er i ferd med å endre karakter. Fra shoppegate til maritimt festlokale. Til helga er det klart for festivalen Folk og Fisk.

– I den grad det er mulig å ha kontroll, så har vi kontroll, sier Frode Mikaelsen.

Sammen med Thomas Litangen og Tord Kolstad er han initiativtaker til Bodø nyeste festival. I helga braker det løs med noen av landets beste artister. Men det er ikke bare musikk det handler om. Også mat og drikke blir en sentral del av opplevelsen. Det skal lages egen matgate i store deler av Glasshuset, og både utesteder og restauranter vil sette preg på festivalen.

Naust

– Akkurat nå driver vi på med å sette opp naust. Tre er allerede oppe, og i løpet av dagen vil tre til være på plass. Der skal man kunne kjøpe mat og drikke, sier festivalsjef Thomas Litangen.

Til sammen 90 frivillige er i sving med rigging nå. I tillegg er over 50 personer involvert i matgata. Man må rett og slett befinne seg på City Nord for ikke å få med seg at det er festival i Bodø nå. Billettene går virkelig unna nå.

– Vi har solgt 500 festivalpass. Det er plass til 800. Og når det er fullt er det fullt. I går begynte vi å selge billetter i Glasshuset og det har gitt en god effekt. Dessuten begynner folk virkelig å få opp øynene for hva dette er. Det visuelle er i ferd med å sette seg, sier Mikaelsen.

Festivalen skal sette et umiskjennelig maritimt preg på Glasshuset. De har fått fatt i garn, ei svær sildenot, tauverk, trosser og flyteelementer

. – Vi tror dette blir kult. Vi skal lage en skikkelig byfest, sier Litangen.

God følelse

– Jeg har en god følelse for Folk og Fisk. Bodø trenger en festival også vinterstid. Glasshuset er et unikt sted, og jeg tror dette er noe folk vil sette pris på, sier Tord Kolstad.

Nå håper festivalledelsen at det vil bli masse folk både på konsertene og i matgata.

– Jeg har hørt at mange planlegger å dra rett fra jobb for å kose seg med en øl i matgata. Det er ikke noe vi har tradisjon for i Bodø, men jeg håper folk likevel benytter seg av tilbudet, sier Kolstad.

Folk og Fisk har booket følgende artister: Ida Maria, Anne Grete Preus, Senjahopen, El Cuero, Tre Små Kinesere, Egil Olsen og Polkabjørn & Kleine Heine.

Artikkeltags