Kvinner fra havet til Hamarøy

Fra havet: Disse kvinnene kommer fra havet. Søndag inntar de Hamarøy Bygdetun på Oppeid med sine produkter.

Fra havet: Disse kvinnene kommer fra havet. Søndag inntar de Hamarøy Bygdetun på Oppeid med sine produkter. Foto:

Søndag 8. september kommer nettverket «Kvinnene fra havet» for å stille ut på Hamarøy Bygdetun på Oppeid.

DEL

Nettverket består av ni håndverkere og designere fra Lofoten og Vesterålen som har slått seg sammen og arrangerer egne markeder.

– Vi startet i 2014 og har siden da vært flere steder i landet. Vi ble tidligere i år oppfordret av Hamarøy Bygdekvinnelag om å komme til området. Etter litt undersøkelser falt vi for vakre Hamarøy Bygdetun. Bygdekvinnelaget vil også være til stede med egen stand hvor de vil verve medlemmer og selge lodd, opplyser leder for nettverket, Siv Johansen, til Avisa Nordland. 

Hun driver Galleri Uvær på yttersida av Hadseløya. Der jobber hun med glass- og bildekunst, inspirert av natur, årstidene og farger.

– Vi har fokus på variasjon, kvalitet og opplevelser når vi arrangerer marked, forteller Johansen.

Nettverket består også av Bettys reisende Tesalong og May fra Nordtun Gård som serverer lunsj med ost fra eget ysteri på Andøya. Fra Gravdal kommer Janett med Sjokoladerommet.

Silvia Rehnlund er gullsmed og har smie i Kalsnes i Vesterålen. Rannveig Gjevre tilbyr fargerike strikkeplagg i norsk ull, mens Rita King fra Andøya lager naturlige såper som skal være gode både for huden og miljøet.

Gry Strømnes står bak Kunstpausen i Stamsund. Hun tilbyr keramikk preget av jentehumor, samt skilt og skulpturer.

Det nyeste medlemmet i nettverket «Kvinnene fra havet» er tatovør Susanne Winther som driver Arctic Tattoo i Henningsvær.

Artikkeltags