Halvdan vil ha lokale kor med

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Musikkuka er viktig for Bodø. Men jeg savner mer samarbeid mellom proffe og amatører.

DEL

Byens største kulturkjendis, Halvdan Sivertsen, forsøker alltid å planlegge sin reisevirksomhet sånn at han er hjemme under musikkfestuka.

Amatører

– Jeg har fulgt festivalen gjennom mange år, og synes de klarer å kombinere breddekultur og de litt smale sjangrene på en utmerket måte, sier Halvdan, som i går fikk med seg Magnolia Jazzband på torget.

– Det eneste jeg kanskje savner er mer samarbeid mellom proffe og lokale amatører. Sånn som de har klart det på Røst med Querinioperaen for eksempel, sier han.

Han minner om at det finnes mange dyktige kor her i byen. Kanskje de burde få en utfordring.

– Det har vært gjort med hell tidligere, men vi bør gjøre det til en årlig tradisjon. Det vil engasjere og involvere folk i musikkfesten, tilføyer han.

Kronår

Halvdan har lagt et kontrastfylt år bak seg. Det har vært oppturer og nedturer. Nedturene har stort sett vært i nyhetsbildet. Men som artist har Halvdan hatt et kronår. Turneen med Jan Eggum ble en suksess. Og ringvirkningene etter tv-produksjonen «Hver gang vi møtes» overveldende.

– Jeg sa nei første gang jeg ble spurt om å være med der, og brukte tid på å sette meg inn i konseptet før jeg fant ut at dette var noe jeg kunne være med på, sier han.

Samarbeid

En artist som Vinni hadde han aldri hørt om før.

– Da jeg så navnet trodde jeg at han måtte være en dame, ler Halvdan. Men han skulle snart få et nært samarbeid med den unge rap artisten. De to revitaliserte «Sommerfuggel i vinterland».

– Det er spennende og inspirerende å jobbe med unge og dyktige mennesker, sier han.

Konsert i Bodø Spektrum

Halvdan har pålagt seg selv å ta det rolig neste år.

– Jeg skal roe litt ned. Jeg må nesten det. Men han legger ikke musikken helt på hylla.

– Vil folk ha meg på scenen så takker og bukker jeg for det.

– Blir det juleshow i Bodø i år?

– Vi har ikke planlagt noe nå. Men vi får se. Kanskje vi skulle laget et show helt opp mot jul med noen av de mange julesangene jeg har skrevet, smiler Sivertsen.

Onsdag avslutter Sivertsen og Eggum sin landsomfattende turné med konsert i Bodø Spektrum - og ikke i Bodø kulturhus som Avisa Nordland skrev i tirsdagens utgave.

– Det har vært som en lang lystseilas, sier Halvdan om samarbeidet med Jan Eggum.

Fra i september blir også Halvdan ukependler til Gitarkameratenes show som skal kjøres i Oslo i et par måneder.

Artikkeltags