Halvdan fikk homofobi-pris

Artikkelen er over 14 år gammel

Homomagasinet Blikk har gitt Halvdan Sivertsen og alle andre artister som stilte opp ved Frelsesarmeens julegryte homofobi-pris.

DEL

Frelsesarmeen diskriminerer egne homofile medlemmer. De har blitt bedt om å levere tilbake sine uniformer etter at de har fortalt at de lever i homofile forhold.

Det mener redaktøren i magasinet Blikk, Christian Bjørnes, er forkastelig. Han mener, ifølge Dagsavisen, at alle artistene som stiller opp er med på et kynisk spill der de utnytter merkenavnet Frelsesarmeen.

– Ikke homofob.

– Jeg lider ikke av homofobi. Jeg har ikke angst for homofile, sier Halvdan Sivertsen til Avisa Nordland.

Halvdan Sivertsen er en av 16 artister som får homofobiprisen for 2003 hos Blikk. Dagbladet frontet dette kobbelet av artister som stilte opp i desember i fjor og gjorde konserter ved Frelsesarmens julegryte.

Men ingen var så synlig som talsmann for Frelsesarmeen i fjor som Halvdan med sin utgivelse av deres juleplate.

- Visste du om armeens holdninger til de homofile da du startet med juleplata?

- Ja, det gjorde jeg. De er konservative teologisk sett. Men det er ikke derfor jeg støtter dem. Jeg er opptatt av det enorme arbeidet de gjør sosialt, sier Sivertsen.

De svakeste.

Magasinet Blikk går hardt ut mot Halvdan, de andre artistene og Dagbladet. Redaktøren mener at artistene bruker det sterke merkevarenavnet Frelsesarmeen for å markedsføre seg selv.

– Jeg er opptatt av det voldsomme arbeidet armeen legger ned på mange felt overfor de svakeste i samfunnet. Det er det som er viktig, sier Halvdan.

Han har ikke peiling på om han og de andre artistene får en synlig pris, eller om dette bare er en verbal skyllebøtte.

Snart historie?

Han synes det er helt ålreit at Blikk påpeker Frelsesarmeens holdninger. Halvdan lar seg ikke støte av sin nye prisvinnerstatus. Snarere tvert imot.

– De homofile har rett til å sette søkelyset på dette. Jeg vet at det pågår en prosess innad i armeen angående disse holdningene og de homofile sine rettigheter. Jeg tror dette er historie om få år, fortsetter Halvdan.

Han var tidlig ute som artist med å kjempe de homofile sin sak. Allerede på debutplata hans i 1973, "Halvdan 23 år", hadde han en sang om kjærlighet mellom to homofile menn.

Sangen slutter slik, sier Halvdan:

- Det er flott å være kvinne. Det er flott å være mann. Bare å være menneske, når skal det gå an?

Artikkeltags