Terningkast 5: Hælsikes artig

Artikkelen er over 14 år gammel

– Vet du koffør kvinnfolk strikka??? For at de skal ha noe å tenke på mens de snakka.

DEL

Latteren satt løst i Bodø kulturhus i går kveld, der det bokstavelig talt var damenes aften.

Revygruppen «Hælsikes Kvinnfolk» fra Svolvær levnet verken fulle mannfolk på byen med dårlige sjekketrisk stor ære. Ei heller han Kjell, han som er så deilig og elegant. Og sjarmerer kvinnfolk i senk, før han forsvinner og lar dem sitte igjen med magen under haka. I går var det syv av dem på kulturhusets scene.

Sopp i underlivet.

Sladder, frimureri og slanking var noen av de mange tema de sprelske kvinnfolkan fra Svolvær var innom. Og healing og sextelefon. Og mannfolk.

– At gubben blir sur bærre førr at æ fortælte venninnan mine at han plages så med sopp i underlivet. Ærlig talt, såpass informasjon har de jo faktisk krav på, forfektet den avglemte 40-års jubilanten i Ingunn Rottem Nilsens skikkelse – som forventet seg en surprise-party. Men ikke fikk telefon fra andre enn eks-mannen.

– Når man har skilt sæ fra dær, da huske de gebursdagen din....!

Svænskpelk.

Med kjappe sceneskift svitsjet lofotdamene fra ung til gammel, fra rufset til lekker – og viste tydelig at de stortrives i rampelyset.

Spilleglede fra scenen smitter alltid over på publikum. Om ingen nummer endte i latterkrampe oppover benkeradene, så lo folk til hvert eneste nummer. Mannfolkene også.

Mest imponerende var kanskje Anne Helene Kristoffersen i sketsjen «Vakker». Med en fantastisk mimikk, kroppsspråk og egen tekst. Der hun lovpriste VM i skreifiske, som trekker mannfolk til Lofoten. – De kommer jo fra heile Europa hit for å gyte....! Sjøl sjekka æ mæ en svænskpelk på minst 500 gram.....

Og den tok salens damer på strak arm.

Tom Jones.

En drøy times underholdning går fort i godt selskap, og etter at publikum hadde fått høre om all elendighet slanking fører med seg – som vil alle kjenner til – var det duket for revyens eneste mann. «Tom Jones» i Ingunn Rottem Nilsens skikkkelse – i hvite bukser, hvit trøye, vegg-til-vegg hår på brøstet – og en Gilde kjøttpølse nedover langs låret.

Som sagt, det var damenes elleville aften i kulturhuset i går. Og det va hælsikes artig.

Som han sa, den velkjente sjekker'n.... – E' du vegetarianer? Nei? Da e' det kanskje mulig å få lurt i dæ et kjøttstøkke i kveld?

Artikkeltags