Terningkast 5: Hallelujah for en konsert!

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Det ble en overbevisende hjemmeseier da Bodø Domkor og Bodø sinfoniettaen framførte Messias fredag.

Messias er et av de mest populære kirkemusikkverk som noen gang er komponert. Og det er framført flere ganger i Bodø tidligere. Men det er ti år siden sist. Det var således på tide at Händels Messias kom tilbake til domkirka. For selv om verket ikke er det mest interessante innen klassiske «svisker», så er det definitivt blant de vakreste. Og nettopp heri ligger hemmeligheten til hvorfor oratoriet er like populært 270 år etter at det ble komponert.

Og det passer perfekt inn i jula. På sitt vakreste er Messias som en varm klem i mørketiden, på sitt råeste er det heftig som en rockekonsert.

Høyt nivå

Så hvordan klarte domkoret og sinfoniettaen seg? Med bravur! Stykket er til tider utvilsomt teknisk vanskelig, men både kor og musikere overbeviste. Nydelig avstemt, der ingen av dem overdøvet hverandre.

Bodø Domkor holder et meget høyt nivå. Hvor mange av sangerne som har framført Messias tidligere vet jeg ikke, men samtlige stemmer klarte seg bra. Koret har forberedt seg godt og det jobbes både målbevisst, profesjonelt og seriøst.

Musikalsk kondis

Samtlige av de innleide solistene kom fra oppgaven til toppkarakter. Spesielt mezzosopran Marianne Andersen og tenor Magnus Staveland imponerte fredag. Noe å sette fingeren på? Til tider mistet både sinfonietta og kor bitte litt av konsentrasjonen og intensiteten.

Ikke så rart, det skal en stor dose musikalsk kondis til for å holde kvaliteten oppe i nesten tre timer. For så lenge varer oratoriet. Det kan bli noe langtekkelig til tider, men Händels mesterverk står seg ennå.

Særlig når den framføres så overbevisende som på fredag.

Helge Grønmo

På sitt vakreste er Messias som en varm klem i mørketiden, på sitt råeste er det heftig som en rockekonsert.

Artikkeltags