I Bodø er Morten Abel like stor og like populær som han alltid har vært de siste 6-7 årene. Det er ikke så mange andre enn han som kan trekke 1.200 mennesker til Bodø spektrum. Det aller flotteste var at Abel og bandet hans leverte en herlig konsert.

I forbindelse med turnéåpningen måtte Abel tåle noen smånegative anmeldelser fra rikspressen. Hans siste album, Some of us will make it, har omtrent solgt bare halvparten av det som har vært en vane for Abel. Men motgang trigger ham, tydeligvis. Det er det grunn til å gi han honnør for.

Er du enig med ANs anmelder? Si din mening her.

Tok av med Lydia

Han entret scenen klokka 23 lørdag kveld med en åpning slik vi vil ha den. Abel og bandet virket heltent da de gikk på scenen og dro i gang "Hard to stay awake". Bare noen små justeringer skulle til før lyden satt som den skulle. Det ble etter hvert veldig bra.

Den første halve timen fikk vi som forventet noen låter fra hans siste album. Bare deler av publikum ga Abel god respons da, og stemningsmessig tok ikke konserten helt av før etter 35 minutter da han spilte den fengende og feiende flotte Lydia. Publikum sang med for full hals på tekstlinjen "I share what I've got, but you don't know what it's like". Jo da, Lydia er et av Abels absolutte karriere-høydepunkt.

"Hellacopters" var en annen av de gamle hitlåtene som satt bra. Det nye bandet hans tilførte mange av låtene hans ny styrke og spenst. Og akkurat det er beundringsverdig. Nemlig at Morten Abel nekter å bli en kjedelig og forutsigbar live-artist.

Seiersparade

Etter "Hellacopters" forsøkte Morten Abel å forene scene med sal med å synge "We are the champions" sammen. Et billig tricks som slo bra an dersom målet var å gjøre konserten og festen ekstra het.

Etter en drøy time, gikk Abel og bandet av scenen. Alle visste selvsagt at det skulle komme mer, og da tonene fra "Be my lover" spredte seg lekent utover publikum i håndballhallen, fikk Abel satt inn noen lekre mål til i sin seiersparade.

Både "Tulipz" og "You are beautiful" ble påført den tidligere nevnte nye brodden av dette friske bandet, og selv mange av oss som har hørt Morten Abel veldig mange ganger før, fikk mye å glede oss over selv om det meste var gammelt materiale.

Patetisk?

Publikum var en fin blanding av unge og middelaldrende mennesker. Det tyder på at Morten Abel holder på sine gamle tilhengere samtidig som nye kommer til. Slik er det alle fall i Bodø.

Morten Abel nekter å gi fra seg poptronen. Han nekter å abdisere. Noen mener det er patetisk at han fortsetter det samme viltre scenekjøret som om ingen år har gjort ham eldre. Vel, vel.

Det var i alle fall ikke mye patetisk over det vi fikk se og høre i Bodø spektrum. Lenge leve popkongen!