Det var ikke mange ledige stoler i Bodø Spektrum da bodøkjendisene dro i gang årets filmfest klokken 18.00 torsdag.

Les mer om filmfesten her.

Filmfesten arrangeres for fjerde gang under Den kulturelle skolesekken, der et av hovedemnene er film.

I løpet av fem dager har 10.-klassingene på de forskjellige skolene i Bodø laget dokumentarer, kortfilmer, musikkvideoer og filmer i sjangeren fiksjon.

Se samtlige filmer her!

Juryens begrunnelse og vinnerne:

BESTE KVINNELIGE SKUESPILLER

Å være eneste skuespiller i en film er en skummel sak selv for profesjonelle. Årets vinner mestrer denne utfordringen på en imponerende måte. Med sin tilstedeværelse bærer vinneren filmen sin uten å kunne støtte seg til medspiller eller dialog. Juryen er overbevist: Årets beste skuespillerprestasjon.

Vinner: Anna Kristine Johansen - Saltvern - En alternativ virkelighet

BESTE MANNLIGE SKUESPILLER

Årets beste mannelige skuespiller leverer tørrvittige replikker med den største suverenitet.

Vinner: Alexander Hansen - Hunstad - Mord og misunnelse (Detektiven)

BESTE DOKUMENTARFILM

Med varme, innlevelse og interesse portretterer vinnerfilmen en annerledes skolehverdag. Vi blir kjent med en del av skolehverdagen som de færreste kjenner til. En flott dokumentar og en verdig vinner.

Vinner: Et englebarn - Saltvern

Medvirkende: Emilie Stormo, Kathrin Jensen, Adrian Jakobsen, Mia Christine Pettersen, Marianne Holmen Øvervatn, Mia Charlotte Samuelsen

JURYENS FAGPRIS

Å imponere filmfestens edruelige jury er ingen lett sak. Vinnerne av juryens fagpris har klart kunststykket ved å lage en overbevisende film i en spesiell arbeidskrevende sjanger. Filmskaperne har laget en flott film som overbeviser både på bilde- og lydsiden. Rett og slett den beste animasjonsfilmen Bodø filmfest så langt har sett.

Vinner: Livets gang - Hunstad

Medvirkende: Simon Solvær Johansen, Christian Stensø, Andreas Heen, Gaute Terjesson, Sigurd Nerva

BESTE KORTFILM

Konkurransen beste film har en nerve som holder tilskueren fanget fra første til siste sekund. Kameraarbeid, klipp, lyd og skuespill holder et høyt nivå og slik skaper filmteamet en spennende film ut av en tilsynelatende enkel idé. Konkurransens beste film – rett og slett.

Vinner: En alternativ virkelighet - Saltvern

Medvirkende: Anna Kristine Johansen, Anette Skjørseter-Nilsen, Ida Skogstad Nilsen, Maria Hernes Stefansdottir, Kristine Sofie Mortensen, Irene Falk Skålbones

BESTE KORT-KORTFILM

Det er en sjarmerende film som går til topps i denne kategorien. En enkel historie blir profesjonelt og svært godt fortalt. En overbevisende vinner som utnytter formatet på suveren måte.

Vinner: Sannheten bak traktoren - Skjerstad

Medvirkende: Vigdis Marie Vik Nilsen, Bente Nome Sivertsen, Tiril Amita Larsen Lieng, Solveig Aahjem Brekkan, Elise Pernille Gryt, Mats Fredriken, Michelle Iren Demmo Kristensen, Jørgen Ljønes, Øyvind Teodor Alstad, Hanne Kristine Støbseth Liland

VANDREPRISEN

Årets vandrepris går til den skolen som har vakt mest positiv oppmerksomhet i juryen og som samtidig helt rettmessig har forsynt seg grådigst blant årets priser.

Vinner: Saltvern skole

BESTE MUSIKKVIDEO

Vinner: Høre tell på jorda - Alstad

Regine Emilie Ausjord, Isabel Antonsen, Liselotte B. Toftesund

AN-PRISEN

Vinner: Løsrivelsen - Bankgata

Les mer i Avisa Nordland fredag.