Gå til sidens hovedinnhold

Filmfest med trøkk og stil

Artikkelen er over 14 år gammel

Per Sundnes var der, Magnus Eliassen, Håvard Sakariassen, Inger Ellen Nicolaisen, regissør Arild Frölich, Pelle Politibil og hundrevis av tiendeklassinger – på Filmfest Bodø.

Her kan du se filmene.

– Dette er kult. Tøft. Veldig bra, smilte Silje Halstensen da konferansier Per Sundnes spurte hva hun syntes om filmfesten som ble arrangert i Bodø Spektrum i går kveld.

Og at Halstensen og hennes venninner dro i land nok en pris for filmen "Ja", gjorde bare kvelden enda bedre.

– Det var bra å vinne pris på Amandusfestivalen på Lillehammer, men nesten bedre her – hvor det er så mange kjente, innrømmet hun.

Liten James Bond. Det var full trøkk og dempet belysning da Bodø Filmfest gikk av stabelen for andre gang i historien i går kveld. Etter et mer famlende forsøk med å lage filmfestival for tiendeklassingene i Bodø i fjor, satt årets arrangement som et skudd.

– Æ' va hær i fjor også – men i år e' alt myyyye bedre, skrøt tv-kjendis Per Sundnes, som åpnet festen med ryggen til, i en diger svingstol, mens musikken fra James Bond-filmene ljomet gjennom hallen.

Da hadde to og tre elever fra hver skole båret fram sine skolefaner fram mot scenen.

– God kveld Bodø! Ropte Sundnes i beste Hollywood-stil. Og dermed var festen, og spenningen om hvilke filmer som ville dra i land priser, i gang.

Sju priser. En meget kvalifisert jury hadde vurdert alle de nominerte filmene nøye. I juryen satt regissør Arild Frölich (fra Pitbull Terje), leder i Bodø Filmklubb Michael Baumann, daglig leder på Fram Kino Tone Furøyen og Tormod Rossavik, som har vært "filmlærer" og støtte for skolene i arbeid med filmprosjektene.

– Vi er imponert over ungdommene i Bodø. Disse filmene er det virkelig kvalitet over, skrøt juryen, som syntes de hadde fått en vrien oppgave med å måtte velge bare en vinner i hver kategori.

– Men vi har vurdert nøye. Første gang jeg gikk gjennom alle filmene brukte jeg fire timer. Siden har jeg sett dem flere ganger, sa regissør Frölich.

I alt var det sju priser som skulle deles ut i Bodø Spektrum.

Kurs i takking. Før selve kåringen satte i gang, fikk publikum – og de potensielle vinnere – en lynkurs i "takk-for-prisen-tale" fra Per Sundnes.

– Ikke lov å snakke i mer enn 30 sekunder. Hils til alle som har jobbet med filmen, og laget musikken. Takk mamma og pappa. Og glem for all del ikke å takke lærerne veldig..., husk standpunktkarakterene er ikke satt ennå, flirte han.

Og et til dels stivpyntet publikum var med på gamet. De klappet og hoiet – men satt respektfullt stille under avspillingene av vinnerfilmene, som ble vist på storskjermer i hallen.

– Filmfest er topp. Dette gjør Bodø til en bedre by, mente noen av festivaldeltakerne etter prisutdelingen.

Og etterpå var det diskotek.

– Med adgang forbudt for folk over 17 år, poengterte Sundnes.