Bodøfilm til topps: - Jeg skalv som et aspeløv

Produsent Therese Korsvik Eliassen tok imot prisen på TIFF tirsdag. Med premien på 25 000 kroner fulgte også et kunstverk.

Produsent Therese Korsvik Eliassen tok imot prisen på TIFF tirsdag. Med premien på 25 000 kroner fulgte også et kunstverk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Se teaser nederst i saken.

DEL

Tirsdag kveld ble prisen Skårungen delt ut på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Og det var bodøfilmen St. Elliot som stakk av med den gjeve debutantprisen.

- Det var veldig stor stas. Vi forventet ikke dette i det hele tatt, særlig i konkurranse med Gørild Mauseth, sier produsent Therese Korsvik Eliassen i Deadline Media til an.no, på telefon fra Tromsø.

Sterk konkurranse

Tre filmer var nominert: St. Elliot, Still ingen spørsmål og Karenina & I.

Gørild Mauseth står bak filmen Karenina & I, og har blant annet fått med seg Hollywood-stjernen Liam Neeson som fortellerstemme i filmen.

Regissøren av Still ingen spørsmål, Hanna Suni, kommer fra Ramberg i Lofoten.

Skårungen-prisen går til en av filmene som har fått støtte hos Nordnorsk Filmsenter, og premien er på 25 000 kroner.

Prisen ble delt ut i en smekkfull sal på Hålogaland Teater, og prisen gikk til kortfilmen St. Elliot.

Filmen ble spilt inn i Bodø sommeren 2016, og handler om seks år gamle Elliots første møte med døden og det han opplever som urettferdighet rundt det at ikke alle får innpass i himmelen.

LES FRA ANS BESØK PÅ SETT: Matheo (7): Litt kult å være filmstjerne

- Neste produksjon

Therese Korsvik Eliassen er produsent for filmen St. Elliot. Regi er det Tord Theodor Olsen som har stått for. Fotograf på filmen var Kevin Kjeldsrud.

- Jeg skalv som et aspeløv da jeg tok imot prisen, men det var stor stas og det gir oss mye motivasjon videre, sier hun.

Og premiepengene?

- Jeg regner med at de går med til neste filmproduksjon, uten at jeg har snakket med Tord om det, ler hun.

Deadline Media har kontor i Bodø og på Sortland.

LES MER: Filmen om Elliot får 100.000 kroner

Filmen fikk i oktober 100 000 kroner i støtte fra Norsk filministitutt. Den har også fått støtte hos Nord-Norsk filmsenter, Sparebank1s Kulturnæringsstiftelse, Bodø kommune og Vesterålen Regionråd. I tillegg har flere bedrifter fra Bodøs næringsliv stilt opp med sponsing av forskjellige tjenester.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken