Tirsdag kveld ble prisen Skårungen delt ut på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Og det var bodøfilmen St. Elliot som stakk av med den gjeve debutantprisen.

- Det var veldig stor stas. Vi forventet ikke dette i det hele tatt, særlig i konkurranse med Gørild Mauseth, sier produsent Therese Korsvik Eliassen i Deadline Media til an.no, på telefon fra Tromsø.

Sterk konkurranse

Tre filmer var nominert: St. Elliot, Still ingen spørsmål og Karenina & I.

Gørild Mauseth står bak filmen Karenina & I, og har blant annet fått med seg Hollywood-stjernen Liam Neeson som fortellerstemme i filmen.

Regissøren av Still ingen spørsmål, Hanna Suni, kommer fra Ramberg i Lofoten.

Skårungen-prisen går til en av filmene som har fått støtte hos Nordnorsk Filmsenter, og premien er på 25 000 kroner.

Prisen ble delt ut i en smekkfull sal på Hålogaland Teater, og prisen gikk til kortfilmen St. Elliot.

Filmen ble spilt inn i Bodø sommeren 2016, og handler om seks år gamle Elliots første møte med døden og det han opplever som urettferdighet rundt det at ikke alle får innpass i himmelen.

LES FRA ANS BESØK PÅ SETT: Matheo (7): Litt kult å være filmstjerne

- Neste produksjon

Therese Korsvik Eliassen er produsent for filmen St. Elliot. Regi er det Tord Theodor Olsen som har stått for. Fotograf på filmen var Kevin Kjeldsrud.

- Jeg skalv som et aspeløv da jeg tok imot prisen, men det var stor stas og det gir oss mye motivasjon videre, sier hun.

Og premiepengene?

- Jeg regner med at de går med til neste filmproduksjon, uten at jeg har snakket med Tord om det, ler hun.

Deadline Media har kontor i Bodø og på Sortland.

LES MER: Filmen om Elliot får 100.000 kroner

Filmen fikk i oktober 100 000 kroner i støtte fra Norsk filministitutt. Den har også fått støtte hos Nord-Norsk filmsenter, Sparebank1s Kulturnæringsstiftelse, Bodø kommune og Vesterålen Regionråd. I tillegg har flere bedrifter fra Bodøs næringsliv stilt opp med sponsing av forskjellige tjenester.