Elever fra ungdomsskoler i Sørfold, Saltdal og Fauske har sett forestillingen «Troen på livet» med skuespiller Mads Sjøgård Pettersen.

Over 500 elever har sett Sørfold-skuespilleren gjøre sin monolog i Fauske idrettshall. Mads tok ut alt han hadde for å «nå fram».

- Skummelt

Med svetten rennende og med en stor kraftanstrengelse kom han helt tett på elevene mot slutten av den 50 minutter lange monologen.

En av dem som var til stede, var Malin Kristensen. Hun synes det var litt skummelt når han kom så nært.

- Det var veldig fint, men litt skummelt på slutten.

Hun satt ved siden av Einar Liljebakk og Kjell Stian Rosse som også likte det de så, men hadde vanskelig for å sette ord på tankene.

- Vi tenker på det akkurat nå, sier Kjell Stian som synes det var ei helt spesiell stemning underveis.

Og målet var akkurat det å få ungdom til å tenke.

Bringe videre

Det er Mental helse Sørfold og RKK indre Salten som er arrangør av stykket som er et bestillingsverk fra Mental helse-leder, Leif Strømdal.

Forestillingen tar utgangspunkt i en tekst av Arne Garborg, bearbeidet av Mads og Kristine Klubben. Leif var både glad og overrasket over engasjementet hos elevene.

- Hovedmålsettingen er at de skal bringe dette videre.

Selvskading og mobbing

Skuespiller Mads sier at dette er noe av «kunstverket».

- Utfordringen var jo å se om det var mulig å få til dette. Spesielt i denne gruppen.

Under forestillingen ble det også vist film på to skjermer der tre unge mennesker fortalte om sine problemer. Tema var selvskading, mobbing og tanken på selvmord.

Tre modige unge mennesker som var med på å forsterke budskapet.

Et panel bestående av lederen i Mental helse, Jenny Vangen og Maja Zakariassen bidro til å fylle på med flere vinklinger til «livet».