Hver formiddag under Festspillene i Nord-Norge er det store samlinger på «Byscena» på torget, der det skapes glad-stemning av ymse utøvere som ikke nødvendigvis topper plakaten. En av dagene kom sirkus-folket fra Nordnorsk Ungdomskulturfestival på torget og viste spennende akrobatikk og dristige kunster. I denne gruppa er det også flere fra Bodø Ungdomsteater som er med.

Spenstig ble det også i Nordic Hall torsdag kveld da Marie Bergman og hennes konsertkonsept-premiere sprengte alle besøks- og tidsgrenser. Hallen tar 400 mennesker men likevel var det kø langt ut på gata av folk som gjerne ville men ikke fikk lov å komme inn. Aldeles sild i tønne var det også på Ragnar Olsens konsert på Studentkroa.

Festspilldirektøren Birger Carlsen, som også har premiere på dette førtiende nordnorske festspill går daglig rundt og kroer seg i godværet og de store suksessene, fra Bobby McFerrin via avanserte pantomimeforestillinger til kammermusikalske mestermøter. Billettsalget har allerede sprengt kalkylene, men på grunn av en annerledes utstillingsordning i år spår direktøren nedgang i det totale publikumstallet.

– Men det spiller ingen rolle for det er en vellykket bunnlinje i regnskapet som teller, sier han til Avisa Nordland.