Terningkast 5: Feiret med ambisiøst program

"Danse må jeg." Kristian Krokslett og Åse Krystad sang duett fra Csardasfyrstinnen.

"Danse må jeg." Kristian Krokslett og Åse Krystad sang duett fra Csardasfyrstinnen.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Heldigvis var det folksomt i kulturhuset da Bodø Harmonimusikk i dag spilte kombinert nyttårs- og jubileumskonsert.

DEL

Som åpningsnummer på jubileet fyrte "Harmonien" av Fridthjov Anderssens Bryllupsmarsj, arrangert av Sigmund Lillebjerka, som satt blant publikum i en nesten full storsal. Publikumsvante Liv Boye Okkenhaug introduserte det som skulle bli opera-avdelingen av konserten, med Åse Krystad og Kristian Krokslett som gode solister.

Det begynte med "Parlez-moi de ma mere" fra Carmen (honnør til grovmessingen som behersket styrkegraden) og "Dein ist mein ganzes Herz". De i publikum som ikke kjente til Åse Krystads behagelige stemme fra før, fikk anledningen i førstnevnte stykke og i solosatsen "Ave Maria". Kristian Kroksletts kraftige stemme var en glede å høre, særlig i den kjente "Nessum Dorma", musikkstykket som nærmest er en hit i operaverdenen.

Høydepunktet i operadelen ble de to siste numrene, det vi fikk en smak av Ungarn i "Sylvas entré" fra "Czardasfyrstinnen", etterfulgt av duetten mellom Krokslett og Krystad i "Danse må jeg" fra samme stykke.

Dansere.

En annen klassisk "hit" avsluttet første avdeling med hjelp fra 11 fektende dansere fra Pias Ballettstudio. Den som ikke visste at dette stykket heter "Sabeldans", ble én faktaopplysning rikere.

I andre avdeling fortsatte Bodø Harmonimusikk å vise hva korpset kan prestere. Lista var lagt høyt med "Bilder av en utstilling" av Modest Mussorgsky på programmet. I 1874 besøkte Mussorgsky kunstner Viktor Hartmanns utstilling og ble inspirert av den til å lage verket.

Den berømte åpningen passer godt til en jubileumskonsert. Bodø Harmonimusikk viste at de behersker majestetiske partier som dette. Om korpset kunne ha prøvd å overføre den selvtilliten de har i de sterke partiene over i piano-partiene, kunne de ha unngått at det av og til ble upresist og småsurt. Da kan det etter hvert bli spennende å se hvor Bodø Harmonimusikk står musikalsk i nasjonal sammenheng, hvis korpset vil fortsette med deltakelse i NM i Janitsjar, der de hittil har konkurrert - og gjort det bra - i 4. divisjon.

Gode soloer.

Et hyggelig innslag i denne versjonen av "Bilder fra en utstilling" er gode soloer, der korpset også får dra nytte av at de har en god besetning med blant annet to fagotter og to oboer. Gode soloer kommer også fra de yngste i besetningen, som Miriam Rintelen på saksofon og Magnus Sandåg med imponerende utholdenhet på trompet – helt til siste, majestetiske tone.

Artikkeltags