Gata med første artistslipp

Stavangerkameratene kommer til Fauske og Gatafestivalen neste år.

Stavangerkameratene kommer til Fauske og Gatafestivalen neste år.

Gatafestivalen på Fauske er klare med sitt første slipp for 2020. Og vi skal til Stavanger.

DEL

Nå er det nemlig klart at Stavangerkameratene skal spille under neste års festival i Melenci park. Bandet har hatt en eventyrlig suksess de siste to årene og har for lengst blitt en popfenomen utenfor Rogaland. Bandet har turnert land og strand og har en rekke hits på samvittigheten. «Bare så du vett det» har alene nesten 16 millioner streams på Spotify og har de siste to årene vært inne på lista over de 100 mest spilte sangene i Norge. Til sammen har bandet over 50 millioner streams.

– Det er helt rått at vi endelig får rogalendingene i Stavangerkameratene til endelig å komme innom oss. De spiller til allsang og utsolgte konsertscener og festivaler over hele landet og er et navn vi ofte blir spurt om fra vårt kjære publikum, sier festivalsjef Ørjan Strand.

Det unike samarbeidet Stavangerkameratene oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen på åpningen av volleyball-VM. I det de skulle gå på scenen sa konferansier Stian Blipp: «Det er jo litt fristende å kalle dem Stavangerkameratene» og etter det har det navnet bare blitt hengende ved dem.

De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til egne utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. Kjartan Salvesen vant Idol i 2004, Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra XFactor i 2009, Skal vi danse i 2010 og Stjernekamp i 2015, Glenn Lyse vant Idol i 2007 og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

Artikkeltags