Fascinerende, vakkert og jevnt

Vellyd. Cold Mailman kommer med plate mandag. En plate full av vellyd ifølge vår anmelder.

Vellyd. Cold Mailman kommer med plate mandag. En plate full av vellyd ifølge vår anmelder.

Artikkelen er over 8 år gammel

Dette er en ren nytelse. Mandag gir bodøbandet Cold Mailman ut et av årets beste norske album.

DEL

Dette kunne like gjerne ha vært en utgivelse fra et band fra USA eller Storbritannia. Det behøver ikke være et kvalitetstegn i seg selv, men er det i dette tilfelle.

Fargerike ordspill

For vokalist og tekstforfatter Ivar Bowitz har det engelske språket i sin hule hånd både når det gjelder uttale og formuleringer. En rekke fargerike ordspill og språklige nyanser setter en spiss på dette sterke albumet.

Vi fikk et skikkelig forvarsel om hva som kunne komme på forgjengeren «How to escape cause and effect». Nå er Cold Mailman sin pop så moden og så full av appell at det ikke er godt å spå hvor langt de kan nå. Ikke rart at de er forhåndsutplukket til vinterens by;Larm i Oslo.

Dynamikk

Uttrykket til Cold Mailman er fortsatt gjennomgående rolig, men dynamikken og bruddene mellom det søte, rolige og det bombastiske gjør dette til et albumet du kan kose deg med i de 52 minuttene og 40 sekundene det varer.

Lekre detaljer

Ivar Bowitz sin slentrende stemme kan høres nonchalant ut, men han har likevel en signatur og en innlevelse som fenger og fanger. Hør bare de nydelige «Salva me» og «Put yourself together and fall in love with me».

Albumet er proppet av vellyd og lekre detaljer. Så fint!

Rune Slyngstad

album

Cold Mailman

Relax; the mountain will come to you. (Kråkesølv Records/Diger distr.)

Artikkeltags