De har fått «BAFTA Los Angeles short film prize» for kortfilmen «Skallamann».

Godt likt

Prisen som «Skallamann» er tildelt betyr at på Aspen Shortfest, hvor filmen var invitert til var det en egen jury fra BAFTA LA.

– De deler ut en pris under festivalen til den filmen de liker best, forteller Arna Marie Bersaas ved Norsk Filminstitutt.

Britisk Oscar

BAFTA er det britiske filmakademiet, de som blant annet deler ut den britiske «Oscar». De har et kontor i Los Angeles også.

BAFTA deler ut priser på noen av de beste internasjonale filmfestivalene.

– Det er ikke det samme som at «Skallamann» blir nominert til BAFTA-prisen, men dette er en høythengende pris som innebærer heder og ære, sier Bersaas.

Komedie

«Skallamann» er en musikalkomedie på elleve minutter om kjærlighet. Den vanskelige kjærligheten. Maria Bock er mest kjent som skuespiller og hun har jobbet med «Skallamann» i et par år. Filmen hadde premiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival tidligere i år, og har vært vist på kinoer over hele landet i vinter som forfilm for Ole Giværs mye omtalte spillefilm «Fjellet». Tomas Evjen og News On Request er produsent for filmen.

Fornøyd

Filmen har en prislapp på 2,35 millioner kroner og er spilt inn i og rundt Tromsø. Det er også brukt profesjonelle krefter i de fleste ledd, fra hele landet.

– Vi er utrolig fornøyd med at filmen har fått denne prisen, sier Tomas Evjen til Avisa Nordland.