Det var et imponerende skue da 400 festkledde korsangere, ledsaget av flott tonefølge fra Finneid Hornmusikk, defilerte gjennom gatene i Fauske lørdag formiddag.

Med humør, korhilsener og fargerike antrekk viste disse sangglade representantene fra 15 kor i fylket at de kan spre sitt helsebringende budskap og sette et skikkelig preg på bybildet.

Det andre. Fylkesstevne for kor 2005 er det andre i rekken. Det første var i Sandnessjøen for to år siden.

Under den offisielle åpningen i sentrum hilste ordfører Kjell Eilertsen sangerne velkommen. Margreet Perchier, leder av Salten korforum, minnet sangere og publikum om den helsebringende effekten det er for mennesker å samles til felles hygge og innsats i et kor.

Korene som kom til Fauske var Sandnessjøen Damekor, Tverlandet Blandakor, Haukneskoret, Gruben Mannskor, Holand Blandakor, Sortland Mannskor, Narvik Korforening, Bogen Sangforening, Beiarn Mannskor, Gildeskål Kammerkor, Instrand Sangforening, Chorus Novus, Valnesfjord Spiskammerskor, Saltdal Mannskor og vertskoret Fauske Blandakor.

På Fauske startet det hele med konsert i idrettshallen fredag kveld. Her fikk publikum høre Valnesfjord Spiskammerskor, Fauske Blandakor, Chorus Novus og Gruben Mannskor.

Defilerte. Lørdag var det defilering i sentrum før korene spredte seg til fullsatte konserter i kirkene i Sulitjelma, Fauske og Valnesfjord, men før turen gikk fra sentrum var det sang på butikker, hotell og kafeer.

Innstranden Sangforening bidro også under åpningen av Polarcupen i svømming i Fauske svømmehall.

For sangerne ble lørdagen avsluttet med festmiddag og underholdning i Idrettshallen. Her fikk de servert salt lammekjøtt, poteter og kålrabistappe.

Søndag var det utekonsert på Fauske Bygdetun, Museum før det hele var over like etter kirketid.