Endre fikk Prøysen-pris

Endre Lund Eriksen fikk Teskjekjerringprisen.

Endre Lund Eriksen fikk Teskjekjerringprisen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Endre Lund Eriksen ble tildelt "Teskjekjærringprisen 2012" under torsdagens Prøysenprisutdeling.

I begrunnelsen heter det:

"Teskjekjerring prisen er i år tildelt en forfatter som helt fra han debuterte som forfatter i 2002 hovedsakelig har henvendt seg til barn og unge i sitt forfatterskap. Han er en meget produktiv forfatter og har fra 2002 og fram til 2012 skrevet 17 bøker. Han har også skrevet sangtekster og manus for film."

Pitbull-Terje

Bodømannen debuterte med barneboken "Pitbull-Terje går amok", som fikk Kultur- og kirkedepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur.

Den ble oversatt til flere språk og filmatisert i 2005.

Lund Eriksen har skrevet tre bøker til om Pitbull-Terje: Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet (2006), Pitbull-Terje blir ond (2007) og Pitbull-Terje på sporet av den tapte far (2010).

Alle bøkene om Pitbull-Terje har mottatt priser, god kritikk og solgt godt.

Ånd

Juryen, som besto av Lars Bremnes, Tonje Unstad, Mike McGurk og Hogne Moe (leder), mener teskjekjerringprisvinneren "viser en skriveglede og et engasjement for sitt unge publikum som gjør han prisen verdig. Han har skrevet både om livet og hverdagen vi alle er en del av og han har skapt nye univers og de nye mulighetene som åpner seg der, i beste Teskjekjerringånd"

Tönes ble tildelt "Prøysenprisen 2012":

"Årets vinner av Prøysenprisen er Frank Tønnesen med artistnavnet Tønes. Frank er en norsk visesanger, gitarist og låtskriver frta Sokndal. Han ga ut sitt første album, "Rett te håves", i 1996 og har gitt ut totalt syv album og fire EP-er. Hans siste album "Sån av Salve" som kom ut i 2012 fikk glitrende kritikker fra hele landet, og Tønes blir spådd et nasjonalt gjennombrudd som artist."

  • Prøysenprisene, eller Alf Prøysens hederspriser, er norske priser som deles ut til «meget anerkjente kunstnere innen forskjellige sjangre». Prisene ble opprettet til ære for dikteren Alf Prøysen i 1974 gjennom et samarbeid mellom NRK og Sparebanken i Hedmark og Oppland. De to partene utgjorde Alf Prøysens Minnefond, som sto for utdelingen av prisene. Siden 1996 deles prisene ut av bokhandlerkjeden Libris og foreningen NOPA. Prisene gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst og diktning i sjangre som forbindes med Prøysen.
  • Hver av prisene består av en sølvplakett, samt 25 000 kroner.
  • Neste år er 100-årsjubileet for Prøysens fødsel i 2014.

Artikkeltags