Vårkonserten til Breivik Sangelag er blitt en tradisjon i Skjerstad og Beiarn. I år stiller sangerlaget med en låt du aldri har hørt før. «Adams tapte paradis» heter den og det er Lisbeth Gieselmann som har skrevet teksten. Melodien er komponert av dirigent Magne Hanssen.

- Den handler om Adam som går i Edens hage og leter etter selskap. Så dukker Eva opp og verden blir helt forandret. Og ting blir nok ikke helt som han hadde drømt om, forteller Lisbeth Gieselmann.

- Hva hadde han drømt om?

- Han hadde nok tenkt seg at hun blant annet kunne vært til mer hjelp og nytte. Men etterhvert tar hun over helt.

35 medlemmer.

De 35 kormedlemmene har jobbet med forestillingen siden juletider og det er Randolv Gryt som er regiansvarlig for oppsettet.

- Det er ei forestilling som handler om forholdet mellom mann og kvinne i alle varianter, forteller han, mens koret øver i bakgrunnen.

Med en serie humoristiske numre med lettbeint musikk setter de søkelyset på temaet. Med seg som solister har de June Korneliussen, Kristian Johansen, Øystein Jæger på piano, Finn Robert Olsen på gitar og Marcus Holte Hanssen på trommer.

23 nummer.

Under de 23 numrene knytter de sammen musikk og drama. Det er noe koret har gjort siden de var med å framføre «Ragnhilds Drøm» i 1999.

- Vi jobber mye med å få koret til å opptre litt alternativt, slik at de ikke bare står rett opp og ned og synger, påpeker Gryt.

En gang i uken, pluss noen helger, jobber Breivik Sangerlag med dette. Randolv Gryt understreker at det er veldig god stemning i koret.

- Og jeg tror alle synes det er artig.

Premiere i Beiarn.

Som regel pleier sangerlaget å ha premieren i Skjerstad, men denne gang drar de til Beiarn med stykket først. I kveld er det premiere på Trones ungdomshus, før de setter opp forestillingen på Skjerstad samfunnshus i morgen. Årsaken er at det hele ellers ville ha krasjet med jubileumskonserten til Misvær skolekorps.

Breivik Sangerlag ble startet 4. november 1976. Siden den tid har de blant annet framført «Nordnorsk Lapskaus», «Vårres Jul» og «Irsk Aften». Høsten 2002 framførte de salmekonserten sammen med Bodø Handverkersangerforening og Bodø domkirkes ungdomskor.