Elias får hjelp av Halvdan

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

I de 52 neste episodene om redningsskøyta Elias skal Halvdan Sivertsen synge vignettmelodien. Dermed har populære Elias blitt enda litt mer nordnorsk.

«Redningsskøyta Elias kaller Halvdan Sivertsen! Over!»

Slik lød anropet på e-post opphavsmannen til Elias, Alf Knutsen, sendte Halvdan Sivertsen nylig, og Halvdan svarte kjapt:

– Det er klart jeg vil gjøre dette, jeg er jo stor Elias-fan!

Nye farvann.

For tida produseres 52 splitter nye Eliasepisoder i Norge og på Island. Disse skal vises på NRK fra mars 2014. Serien skal selges over hele verden av Jim Henson Group, en internasjonalt kjent distributør som står bak tilsvarende for Muppet show, Fraglene, Sesame street og flere.

Elias er altså klar for nye spennende farvann, også i Cannes, der han skal promoteres på internasjonal messe om et par uker.

Elias skal selges til så mange land som mulig. Alle eller deler av de 36 episodene som hittil er produsert har vært vist i hundre land.

De nye 52 episodene skal vises på NRK fra mars neste år.

Ny musikk

I forbindelse med de nye episodene blir det også ny musikk til serien. Alf Knutsen er kjempeglad for at Halvdan Sivertsen har sagt ja til å synge den nye Elias sangen.

– Halvdan er lyden av alt som er koselig, raust og nordnorsk, akkurat som Elias, sier Alf Knutsen.

– Elias-episodene er fine historier, flott kvalitet på innhold og animasjon, og det er en fin tekst g melodi, sier Halvdan Sivertsen som takker barnebarnet som også heter Elias for at han kjenner mange av episodene om Elias på Barne-tv så godt. Bestefar har sett dem sammen med barnet.

Nytt format

Redningsskøyta Elias er et norsk barnekonsept skapt av Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrekk. Den første boken kom ut i 1998. Eliasuniverset ble det senere laget animasjonsfilmer av, både to langfilmer og alle tv-episodene. Serien ble som første norske tv-serie Emmy-nominert i 2006.

Nordland teater produserte i 2010 en helaftens teaterforestilling med tittelen Redningsskøyta Elias, skrevet av Alf Knutsen og regissert av Ragnhild Lund.

– Snart kommer Elias også i et helt nytt format, nemlig digitalt dukketeater, forteller Alf Knutsen.

– Det vil si at en dukkespiller sitter i skjul og på en skjerm vises animasjon som styres av skuespilleren gjennom et sinnrikt system av knapper og joysticks, det ligner litt på å ha en dataspillkontroll i hver hånd, forteller Alf Knutsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken