Bodø Paradekorps er invitert til London på selveste 17. mai.

De har planer om å sette dype spor etter seg i verdensmetropolen.-

- Dette er en mulighet vi bare får en gang i livet. Det er klart vi reiser nedover! Det får ikke hjelpe at det er 17. mai og at folk kommer til å savne oss her hjemme. London er London, sier leder for Bodø Paradekorps, Anita Jørgensen.

Invitert

Utflyttede nordmenn og norske turister i London pleier å lage et digert arrangement i London på nasjonaldagen vår. Denne gangen skal jentene (kvinnene) fra Bodø være et av trekkplastrene under markeringen.

- Vi er invitert av komiteen. Dette er et samarbeid mellom næringslivet, studenter og sjømannskirka. Vi skal virkelig markere oss når vi først kommer. Vi skal være flotte ambassadører for Bodø, Nord-Norge og Norge. Vi gleder oss enormt.

Korpset reiser nedover med en stor delegasjon.

44 trommeslagere kommer både til å høres og ses. Til neste år blir markeringen ekstra stor. Da er det 200 år siden Grunnloven ble skrevet.

Stiller leggen til disposisjon

Å ta med seg et helt korps til London er ingen billig affære. Damene er nå ute etter sponsorer. Og kreativiteten er stor.

- Jeg har sagt at hvis noen vil ha tatovert firmalogoen på leggen min så stiller jeg opp. For 100.000 kroner. Om det er andre damer som stiller andre kroppsdeler til disposisjon vet jeg ikke. Men leggen min er klar, ler Jørgensen.

Hardtrening

Hun er ikke spesielt bekymret for at Bodø skal havne i en unison tilstand av landesorg siden korpset velger å emigrere til England.

- Nei, Bodø får klare seg uten oss ett år. Så kommer vi heller sterkere tilbake i 2015.

Bodø paradekorps ble stiftet i 2010. Korpset teller nå 55 damer i alderen 30 +.

Noen har bakgrunn fra korps, men langt fra alle.

- Da vi startet var det bare 3–4 stykker som hadde spilt trommer. Resten av oss visste knapt nok att fram på ei trommestikke. Men vi har øvd masse og fått hjelp underveis. Nå har vi sju egenskrevne marsjer på repertoaret.

Korpset skal nå legge seg i hardtrening før London-turen.

- Det handler ikke bare om at vi skal spille bra, vi må også trene mye på selve marsjeringen.